Športy luxus so Šárkou Bosákovou na Budoir

Športy luxus so Šárkou Bosákovou na Budoir

9. júla 2016, Šárka Bosáková, Budoir shop, česká návrhárka, elegantná móda, ležérna móda, luxusná móda, kožené nohavice, prírodné materiály, pohodlná móda

Sponzorovanej odkazy:

Internetový Budoir shop ponúka niekoľko modelov od nadaných českých rozvíjajúcich sa návrhárov a návrhárok, ako sú napríklad Jakub Polanka, Mirka Talavaškovová, Markéta Kopecká, ale aj Šárka Bosáková, ktorá sa niekedy radí skôr medzi austrálskych než českých dizajnérov v oblasti módy. Mladá návrhárka síce vyštudovala bakalárske štúdium na Technickej Univerzite v Liberci a magisterského titulu v odbore scénogafia dosiahla na Janáčkovej akadémii múzických umení v Brne, ale potom odišla do Austrálie, kde v súčasnosti žije a tvorí v meste Brisbane. Svoju prácu v Českej republike prezentovala až roku 2013.

Dámska móda

Módna značka Šárka Bosáková vznikla už v roku 2011 a my si modely z jej dielne môžeme zakúpiť práve na spomínanom Budoir shope, ktorý podporuje v práci nádejných začínajúcich návrhárov a návrhárky ako je ona. Šárka sa venuje jednak odevnému priemyslu, ale aj navrhovaniu šperkov, ale hlavnou súčasťou jej tvorivých procesov je hľadanie výrazov v materiáli, súvislostí a akési vytváranie príbehov. V jej modeloch si často všimneme, ako sa jej zručnosti prepájajú.

Štúdia materiálov

Návrhárka Šárka Bosáková je fascinovaná materiálom. Používa mnoho prírodných tkanín, ako sú napríklad koža, hodváb, bavlna, pretože sa domnieva, že ide o materiály, ktoré sú k pokožke najšetrnejšie. Nejde len ale o toto jediné pozitívum. V týchto materiáloch sa aj my samy cítime veľmi dobre a pociťujeme ten príjemný pocit, že sme v súlade s prírodou.

Móda mnohých tvárí

Nechcem tvrdiť, že by modely Šárky Bosákovej boli nejakým spôsobom neusporiadané, ale trúfam si povedať, že jej móda má mnoho tvárí, čo je na jednu stranu veľkým plusom, keďže sa v nej môže nájsť úplne každý. Jeden konkrétny kúsok môže byť súčasne ležérny a tiež elegantný. Ide len o to, ako sa na neho zadívate alebo pri akej príležitosti ho oblečiete. Je jedno, či si skôr potrpíte na športy štýl alebo na luxus. Oblečenie od česko-austrálskej návrhárky vám dá oboje.

Modely, ktoré ma v jej kolekcii napríklad zaujali, sú kožené elastické legíny s tlačeným detailom, ktorý sa hojne uplatňuje aj na ostatných kúskoch, ako sú voľne strihané biele tričko, puzdrová sukňa či multifunkčná dlhá vesta. Aj v týchto modeloch nájdete kúsok z elegancie a trochu tej nenútenosti.

Zdroj: Budoir

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Hedvika Fajkusová. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie, módni návrhári a značky a značkové oblečenie.