Fenty Puma by Rihanna pre jeseň a zimu 2016

Fenty Puma by Rihanna pre jeseň a zimu 2016

21. mája 2016, Fenty Puma by Rihanna, Rihanna, Puma, Fenty Puma, Fenty by Rihanna, kolekcia, jeseň /zima 2016

Sponzorovanej odkazy:

Newyorský fashion week bol zaujímavý z mnohých dôvodov, jedným z nich bolo však bezpochyby predstavenie veľmi očakávanej kolekcie Fenty PUMA by Rihanna. Spolupráca tejto obľúbenej športovej značky a barbadoskej speváčky trvá už od roku 2014 a tento rok je to vôbec prvýkrát, čo môžeme vidieť celú kolekciu vytvorenú pod taktovkou Rihanny. Sezóna jeseň / zima 2016 bude viac ako zaujímavá!

Speváčka v úlohe návrhárky

Rihanna už dávno nie je len speváčkou a spoluprácu s rôznymi módnymi značkami oznamuje čím ďalej častejšie. Jedným z najnovších počinov je aj vytvorenie kolekcie topánok pod značkou Manolo Blahnik. Pri pohľade na kolekciu Fenty by Rihanna pre sezónu jeseň/zima 2016 je jasné, že má táto speváčka nielen zlato v hrdle, ale zároveň aj veľké vlohy pre navrhovanie. Jej módna prehliadka na týždni módy v New Yorku bola obrovským zážitkom. Na mrazivo chladnej scéne, ktorá prekypovala energiou, sme mohli sledovať modelky odeté do kúskov z tejto kolekcie, v ktorej nechýbali topánky, oblečenie ani doplnky pre mužov aj ženy.

Nevšedná inšpirácia Japonskom aj gotikou

Hlavným zdrojom energie bola pre Rihannu súčasná japonská pouličná kultúra, ale aj jej tradície. Všetko navyše skombinovala s gotickou módou a oversize modelmi. Nadmerné veľkosti sa najviac objavujú na objemných bundách aj dlhých rukávoch. Po vzore súčasnej módy tiež Rihanna v jednotlivých modeloch stiera rozdiely medzi ženskými a pánskymi strihmi. Za pozornosť tak v kolekcii zaiste stoja kúsky ako dlhé kimono šaty, teplákový trikot, šnurovací korzet či body. Dôležitú úlohu v kolekcii hrajú tiež topánky, ale nájdeme tu aj doplnky ako ľadvinku, tašku cez rameno či šatky a čiapky.

Pretvorená tradícia podľa Rihanny

Rihanna dala do kolekcie veľký kus seba, čo dokazujú aj jej vlastné slová: „Táto kolekcia nereprezentuje len to, kto som a ako sa obliekam, ale tiež posúva hranice mojej spolupráce s Pumou. Chcela som Pume ukázať niečo nového, nepredvídateľného a neočakávaného, ako je japonská pouličná kultúra s nádychom ponurosti. Hrala som si s textúrou a strihmi a použila som luxusné materiály. Pretvorila som tradíciu po svojom. Teším sa, že si kolekciu užije aj módna komunita a fanúšikovia. “

Foto: PUMA

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Jana Krajčová. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie, doplnky a pánske oblečenie.