Ako sa obliecť trendy a pritom pohodlne?

Ako sa obliecť trendy a pritom pohodlne?

24. novembra 2015, dámska móda, oblečenie, nakupovanie, butikový, tuniky, kardigany, zoznamka

Móda je veľmi široký pojem, pod ktorým si možno predstaviť nespočetne veľa a nejeden návrhár, štylista alebo módny guru ju prezentuje ako umenie, na ktoré sa síce pekne pozerá, ale v reálnom živote by príliš neobstálo. Móda je samozrejme niečo, čo nás obklopuje každý deň a čo prispieva ku kráse každého človeka. Dlhé a husté vlasy, štíhle nohy a prekrásne ruky nikdy nevyniknú, ak na seba oblečiete neforemné „handry“ a úplne zabudnete na make up alebo kaderníka. Aj napriek tomu, že by móda mala vždy pôsobiť maximálne estetickým dojmom, nikdy by vám nemala spôsobovať takéto ťažkosti, aby ste sa cítili nekomfortne či dokonca priamo nepríjemne. Možno sa teda vôbec obliecť podľa posledných trendov a zároveň byť v pohodlí? Tieto kúsky sú toho jasným dôkazom!

Šaty do práce, na rande aj do mesta

Šaty a sukne sú pre veľa žien záležitosťou formálnych udalostí, kde je žiaduce sa trochu „hodiť do gala“. Nie je ale trochu nuda, nosiť stále len džínsy a klasické nohavice? Nie nadarmo sa hovorí, že sa mužom najviac páčia práve ženy v šatách, tak sa nebojte odhaliť svoje krásne nohy a klasický outfit, v ktorom vás každý videl už stokrát, vymeňte za niečo viac sexi a ženské. A že si k šatám musíte vziať vždy luxusnú kabelku alebo dokonca zvoliť vysoké podpätky? Opak je pravdou, pretože v posledných rokoch je neuveriteľným trendom kombinácia šiat a tenisiek, takže sa nemusíte báť o svoje pohodlie. A potom už záleží len na vás, či budete hľadať partnera na zoznamke alebo sa vydáte do víru nočného života.

Nebojte sa nosiť šaty, autor: butikovoNebojte sa nosiť šaty, autor: butikovo

Tepláky len na doma? Teraz už nie

Tepláky sú odjakživa považované za klasický domáci úbor a je potrebné podotknúť, že zvyčajne nevyzerajú príliš reprezentatívne. Potom sa tiež nájdu takí, čo do nich investujú nejaký ten peniaz, ale ich model slúži výhradne k športu alebo k turistickým výpravám. Tepláky ale dávno nie sú rýdzo domácou alebo športovou záležitosťou, slušivú alternatívu môžete nosiť prakticky každý deň a napriek tomu vám to neuveriteľne pristane. Dámske oblečenie je neuveriteľne kreatívne, tak sa nebojte trochu experimentovať.

Tepláky, čo môžete nosiť každý deň, autor: butikovoTepláky, čo môžete nosiť každý deň, autor: butikovo

Aký zvoliť zvršok?

Nohavice sú nielen u mužov, ale aj u žien asi najobľúbenejším kusom odevu, lebo sú pohodlné a veľmi variabilné. Džínsy, legíny, spoločenské nohavice, jeggins, traky… to všetko a mnoho ďalších sú kúsky, na ktoré dámy nedajú dopustiť a dokážu ich kombinovať ako s elegantnou, tak voľno časovou a športovou módou. Ku každým nohaviciam však nesmie chýbať vršok, preto ich je potrebné mať minimálne rovnako, ako spodných častí. Popri klasických tričkách a mikinách sú tu napríklad trendy tuniky a kardigany, ktoré sú vhodným variantom pre studenú jeseň a mrazivú zimu, ale skvele ich využijete aj na jar alebo v lete, kedy môžu suplovať bundu či sako. Už ste si vybrali ten správny kúsok pre vás?

Tuniky a kardigany k džínsom, legínam aj kraťasom, autor: butikovoTuniky a kardigany k džínsom, legínam aj kraťasom, autor: butikovo
Autorom článku je Veronika Sýkorová. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie.