Dámske jesenné a zimné kabáty sú tu!

Dámske jesenné a zimné kabáty sú tu!

1. novembra 2015, dámske jesenné kabáty, dámske kabáty, zimné kabáty 2015, dámske zimné kabáty 2015, dámske kabáty jeseň

Sponzorovanej odkazy:

Čas na jesenné kabáty už takmer vypršal, a tak pomaly chystajte teplejšie modely. Akokoľvek to môže znieť banálne, práve kabát je v zimnom období základom. Krásny a praktický zimný kabát zahreje a dodá vám šmrnc. Pozrite sa do skrine, alebo vyrazte kúpiť rovno úplne nový! A aké že majú byť tohtoročné dámske zimné kabáty podľa Trendsetter? Absolútne vedie jednoduchosť a hladký vzhľad. Nechajte vyniknúť strih a materiály. Dĺžka záleží na vás, môžete zvoliť buď kratší, univerzálny do polovice stehien, alebo ku kolenám. Tento rok sa držte elegancie a klasiky. Minimalizmus má čo do seba!

Čo sa týka gombíkov, vyberte buď tie dvojradové, alebo žiadne – teda skryté. Dva rady gombíkov vyzerajú veľmi dobre. Naopak tie skryté zaistia uhladený, čistý look. Môžete dbať aj na vzhľad samotných gombíkov. Žíhané, lesklo čierne, kovové army alebo prudko originálne.

Elegantné kabáty, Zdroj: Ann ChristineElegantné kabáty, Zdroj: Ann Christine

Zvýraznený pás vám dodá na ženskosti a vytvaruje sexy postavu. Vyberajte prehnuté kabátiky alebo tie s opaskom. Ten pôvodný skúste nahradiť napríklad tenkým koženým, čo je veľmi pôsobivé a decentné. Môžete si dovoliť aj kabáty rovné alebo tzv. peleríny, ale starostlivo ich vyskúšajte, nepristanú totiž všetkým typom postáv.

Ak chcete byť odvážnejšie, teda nezostať len pri tohtoročnej vyzdvihovanej strohosti, je aj pár detailov, ktoré sú výrazné a módne. Napríklad goliere. Nielen, že sa nosia abnormálne veľké, až v prehnaných veľkostiach, ale vedú kožuchové aplikácie. Či už pravé, alebo falošné. Chlpaté goliere sú oživením.

Kabáty, Zdroj: H & M.comKabáty, Zdroj: H & M.com

Na niektorých zimných kúskoch dominujú naberané ramená. Módny hit, ktorý sa vrátil na móla už v lete. Tento typ ale pristane len drobnejším postavám a užším ramenám. Dávajte pozor, aby ste nevyzerali ako Golem. Sem tam sa objavujú tiež army kabáty, ktoré majú našité výrazné, kovové alebo napríklad blyšťavé klopy. Zaujímavá aplikácia, vojenský štýl nás drží celý rok.

Absolútnym glamour hitom sezóny sú kožuchy. Či už pravé a luxusné, alebo tie z napodobeniny. Na módnych mólach a v obchodoch sa to nimi len hemží. Ak siahnete po tom falošnom, dajte si pozor, aby nevyzeral príliš umelo a lacno, všetko potom stráca svoje čaro. Tipom sú tiež kožuchové vestičky, pokiaľ práve nemrzne, kedy odložíte teplý jesenný kabát.

Kabátiky, Zdroj: H & M.com, Ann ChristineKabátiky, Zdroj: H & M.com, Ann Christine

Tento rok pokojne stavte na kožu. Len tie veľmi odvážne si ale zaobstarajú naozajstný kožený kabát, alebo prípadne imitáciu. Je stávkou do lotérie, musíte vyberať naozaj starostlivo a s vkusom, potom zabodujete. Kabátik by mal mať šmrnc, dokonalé prepracovanie a strih. V dlhom uťahanom kabáte po členky môžete vyraziť akurát tak na metalový koncert alebo strašiť deti do parku.

Veľmi praktické sú mimoinézimné kabáty v ľahko športovejšom looku, ktoré užijete a oceníte. In sú tie perové, naberané, orámované poriadne lesklým materiálom. Dolaďte sa so širokým opaskom a môžete vyraziť. Na prechádzku po meste alebo ku športovejšiemu ležérnemu outfitu úplne perfektné. Navyše vo fujavici a mraze naozaj zahrejú.

Kožené i kožišinové kabátiky zo zimnej kolekcie, Zdroj: New YorkerKožené i kožišinové kabátiky zo zimnej kolekcie, Zdroj: New Yorker

Čo sa farieb týka, dámske zimné kabáty pre rok 2015 až takú slobodu vo výbere neprinášajú. Absolútnym víťazom sú odtiene béžovej a camel. Nič nepokazíte ani klasickou čiernu, šedou alebo tmavo modrou. K jednoduchému kabátiku sa hodia aj výraznejšie odtiene, ako je červená alebo sýto ružová.

Tip: Určite si prezrite kolekciu Max Mara, Michael Kors, Burberry, Zara, Mango alebo Topshop. Zima býva niekedy nepriaznivá a ponurá. Ale konečne nám priniesla čas na kabátiky, ktoré tak milujeme. Oblečte ich a užívajte!

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Martina Hynková. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie, módni návrhári a značky a značkové oblečenie.