6 aktuálnych jesenných trendov, na ktoré nesmiete tento rok zabudnúť

6 aktuálnych jesenných trendov, na ktoré nesmiete tento rok zabudnúť

28. októbra 2015, F & F, H & M, Mango, Tally Weijl, rolák, trendy, jeseň 2015, must-have, pelerína, pončo, denim, áčková sukňa, dámska sukňa, členková obuv, semiš, koža, jesenná obuv, kožušina, kožuch, sharling, strapce, animal

Sponzorovanej odkazy:

Jeseň pomaly ale iste vystrkuje pazúriky. V ranných hodinách sa teploty dostávajú už pod bod mrazu a listy zo stromov za chvíľku isto iste všetky opadajú. Jeseň nie je len jedným zo štyroch ročných období, ale tiež jedna z módnych sezón, s ktorou sa nesú aj jej trendy. Tohtoročná jeseň 2015 je priamo preplnená trendmi a každá zo žien o nich musí byť informovaná.

Áčková sukňa

Ak by sme porovnávali aktuálne jesenné trendy abecedne, tak ako prvým bude sukňa do tvaru A čiže „áčková sukňa“. Aj keď sa chladné počasie so sukňami priamo nekamaráti, tak sa napriek tomu radí medzi popredné trendy. Nezáleží vôbec na dĺžke – mini, midi alebo maxi. Nezáleží dokonca ani na materiále, z ktorého bude áčková sukňa vyrobená – denim, semiš, bavlna či koža. V obchodoch siahnite po prepínacom strihu na gombíky a vyrazte kamkoľvek sa vám zachce.

Pelerína

Šik je tento rok na jeseň i ľahučká pelerína. Tento pútnický pláštik, ktorý si len prehodíte cez ramená, sa skvele hodí do slnečnej jesene alebo len na krátky pobyt vonku (napríklad pri venčení psíka). Možno voliť z niekoľkých štýlov. Pelerína môže byť jednak ležérna, tak aj honosne elegantná.

Členková obuv

Presunieme sa z módy oblečenia do obuvníckej módy. Tento rok na jeseň 2015 sú najväčším hitom medzi obuvou členkové topánky. Rovnako tak ako u sukní, tak aj u členkovej obuvi je jedno, aký zvolíte materiál. Trendy sú ako kožené, koženkové, semišové aj gumové. V farebnom prevedení máte tiež voľnú ruku. Klasickej čiernej a hnedej, alebo v jesenných farbách bordó a khaki, či dokonca so vzorom animal.

Kožušina

Za posledné dni sa zrejme najviac roztrhlo vrece s kožušinovým oblečením. Kožušina hrá prím predovšetkým na dámskych bundách a kabátoch, buď ako doplnok kapucňou a rukávov alebo je z nej vyrobený celý model. Kožúšky sa teraz radia medzi módu ulice a nemožno ich zaraďovať len ako zvršok na spoločenské akcie. Trochu toho uličníka možno kožuchu dodať pri kombinácii s denimom či kožou. Treba podotknúť, že existuje aj špecializovaný trend nazývaný „sharling“, čo je ovčia kožušina, ktorá má jednu stranu semišovú a druhú pokrytú pristrihnutou­ vlnou.

Rolák

Obrovský comeback na módny trh hlási klasický a zrejme nestarnúci rolák. Ženy tento návrat zaiste ocenia. Rolák je totiž skvelým pomocníkom pri veternom počasí, ktoré jeseň často sprevádza. Chráni a udržiava váš krk v teple a ešte ku všetkému je jedným z aktuálnych trendov.

Strapce

Strapce boli spomínané už niekoľkokrát aj v predchádzajúcej sezóne. Tento trend však pretrváva a oblečenie, módne doplnky či obuv so strapcami teraz patrí medzi must-have kúsky, ktoré vám nemôžu chýbať. Strapce najčastejšie nájdeme na pelerínách, kardigany, topánkach a kabelkách.

Foto: F & F, Tally Weijl, H & M, Mango

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Hedvika F.. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie, kabelky a tašky a topánky, obuv.