Obuv pre každý deň alebo aké kúsky by vám nemali chýbať?

Obuv pre každý deň alebo aké kúsky by vám nemali chýbať?

7. septembra 2015, obuv, bežecká obuv, šport, fitness, lodičky, jeseň

Ženy sú od prírody naprogramované, aby mali potrebu páčiť sa nielen sami sebe, ale aj svojmu okoliu. S touto vidinou sa tak pravidelne zverujú do rúk kaderníkov, kozmetičiek, manikérok, masérov a samozrejme v pomerne častých intervaloch ruinujú svoje bankové kontá, kupovaním nových a nových módnych výstrelkov. Keby sa všetky ženy pozreli do svojich šatníkov, pravdepodobne by zistili, že vlastnia nespočetné množstvo modelov, ktoré sa za jeden život snáď ani nedajú vynosiť. Obdobné je to s obuvou, pre ktorú majú slabosť, často hraničiacu so závislosťou. Tiež vlastníte desiatky párov topánok a napriek tomu máte pocit, že určité druhy vám chýbajú? Potom sa prestaňte zameriavať len na nepohodlné črievičky a pozrite sa, aké kúsky by vám nemali chýbať a ako by dámska obuv mala vyzerať.

Čierne lodičky ako nevyhnutnosť

Aj v módnom priemysle existujú nepísané pravidlá, ktoré určujú zoznam vecí, ktoré by mala mať úplne každá žena, a to v akomkoľvek veku. Ide o také kúsky, ktoré sú univerzálne, nadčasové, neuveriteľne variabilné a použiteľné vo všetkých prípadoch, keď ste v koncoch a neviete, čo si na seba obliecť. Patrí k nim napríklad s dobrým strihom dobre padnúce sako, džínsy, biele tričko, obyčajná blúzka a dozaista klasické čierne lodičky. Chystáte sa na súd, do kancelárie, na veľmi formálnu schôdzu či na pohovor? Čierne lodičky sú nevyhnutnosťou, ktoré vás zakaždým zachránia.

Čierne lodičky využijete každý deň, autor: takemoreČierne lodičky využijete každý deň, autor: takemore

Športu zdar

Fakt, že by sa človek, pre svoju dobrú fyzickú, ale aj psychickú kondíciu, mal pravidelne venovať športu, nie je žiadnou novinkou. Obzvlášť s pribúdajúcim vekom, kedy si metabolizmus začína robiť čo chce a koža pomaly ochabuje, je nejaký ten pohyb viac ako vhodný. Ak patríte k aktívnym športovcom alebo ste sa ešte len rozhodli venovať sa niektorej z pohybových aktivít, potom sa rozhodne nezaobídete bez kvalitnej obuvi. V takom prípade kúpu zohľadňuje predovšetkým druh športu, ktorý je vaším koníčkom.

Behajte bezpečne

Človek by neveril, koľko zranení si môže spôsobiť pri pokojnom behu alebo joggingu. Dôsledkom však nemusí byť vaša nepozornosť alebo nemotornosť, ale výber nevhodnej obuvi, ktorá nie je pre beh určená. Či už s behaním začínate alebo sa považujete za pokročilých maratóncov, nezaobídete sa bez prvotriedneho páru topánok, ktorý je odľahčený, podporuje prirodzený pohyb nohy pri behu, dýcha a navyše ukotvuje chodidlo a priehlavky tak, aby nedošlo k prípadnému zraneniu. Skvelou voľbou sú napríklad bežecké topánky New Balance, ktoré si obľúbili profesionálni športovci na celom svete.

Výber športovej obuvi nepodceňujte, autor: takemoreVýber športovej obuvi nepodceňujte, autor: takemore

Do posilňovne len štýlovo

V posledných rokoch sa rozmohol trend fitness centier, ktoré už navštevujú aj takí, ktorí by ešte pred pár rokmi okolo posilňovne ani neprešli. Ľudia si začínajú uvedomovať dôležitosť svojho svalstva a celkového aparátu, ktorý sa bez patričného posilňovania nikdy nestane pevným a stabilným. Tiež ste prepadli kúzlu fitnes a nemôžete sa dočkať ďalšej návštevy obľúbeného klubu alebo centra? Potom si nezabudnite zaobstarať štýlové topánky, ktoré nielen skvele vyzerajú, ale tiež vám pomôžu k lepším športovým výsledkom.

Do posilňovne len štýlovo, autor: takemoreDo posilňovne len štýlovo, autor: takemore

Pripravte sa na jeseň

Jeseň sa pomaly, ale isto blíži a spolu s ňou aj známe studené a daždivé dni, na ktoré sa teší len málokto. Bohužiaľ, v októbri sa už v sandáloch a ľahkých šatách po meste prechádzať nebudete, preto začnite myslieť na kúpu jesennej obuvi, ktorá vás zahreje. Kúpte si trendy členkové čižmy, ktoré sú pohodlné za každej situácie a navyše sú vhodné ako k ležérnym džínsam, tak k elegantnejšiemu modelu do zamestnania.

Začnite myslieť na studenú jeseň, autor: takemoreZačnite myslieť na studenú jeseň, autor: takemore
Autorom článku je Veronika Sýkorová. Článok nájdete v kategórii topánky, obuv.