Značka Pimkie a 60.roky - Les Sixties

Značka Pimkie a 60.roky - Les Sixties

9. augusta 2015, Pimkie, Les Sixties, 60. roky, retro, žltá, hippies, vysoký pás, mini sukne, čipka, blúzky, retro, hippies, košele, golier, formálne, leto 2015, trendy

Sponzorovanej odkazy:

60. roky, teda roky 1960–1969, boli obdobím veľkého uvoľnenia. Hnutie hippies, vzrast popularity drog, sexuálna revolúcia, osamostatnenie mnohých kolónií, revolta mládeže a mnoho ďalších. 60.roky sa veľmi často spomínajú v súvislosti s hudbou, kedy žiarili kapely ako The Beatles, The Rolling Stones, The Beach Boys, Bee Gees či interpreti David Bowie, Johny Cash alebo Jimi Hendrix.

60.roky sa taktiež podpísali aj na móde, ktorá išla vždy ruka v ruke s hudbou. Hnutie hippies určuje dodnes módne trendy retro šesťdesiatok. Odmietali kravaty a všetko formálne oblečenie, ktoré bolo v tom čase povinnosťou. Nosili iba multietnické, farebné, voľné, veselé a odvážne oblečenie.

Značka Pimkie si teraz na konci leta pre všetky svoje zákazníčky pripravila kolekciu práve v duchu 60. rokov. Pimkie kolekciu pojala síce farebne, ale zato veľmi formálne. Línie, abstraktné potlače, vysoký pás, mini sukne, teplé farbenie, gombíky, denim, šaty a široké čelenky. To všetko môžete v kolekcii Les Sixties od Pimkie očakávať.

Vo farbách tu dominuje, vedľa klasickej bielej a čiernej, predovšetkým žltá a len v malej miere červená. Žltá je jednou zo zásadných farieb 60. rokov. Je nevšedná a vďaka tomu neprehliadnuteľná. V kolekcii Pimkie sa ale žltá neprejavuje nejako výrazne. Skôr by sme ju mohli označiť za farbu horčice. Využitá bola u sukne, letného kabátika, bundy a čelenky.

Čo sa týka strihu oblečenia, zabudnite napríklad na hlboké výstrihy. Šesťdesiatky majú rady všetko pekne až ku krku – šaty, blúzky, tričká. Formalitu zdôrazňujú aj goliere, ktoré sa objavujú na väčšine košiel a tričiek. Sukne sú síce mini, ale zato majú vysoký pás a džínsy bootcut, ktoré sa od kolien rozširujú do zvonov, nám možno môžu pripadať úplne „OUT“, ale 60. roky sa bez nich nezaobídu. Značka Pimkie popustila uzdu a rozvášnila sa u bielych priesvitných kúskov ako je blúzka bez rukávov či ľahká košeľa. A to, čo nosíte pod tričkom, zaiste odhalí krajkovaný topík s trojštvrťovým rukávom.

Foto: Pimkie

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Hedvika F.. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie a značky a značkové oblečenie.