Ako Pocahontas - prvky indiánskej módy v jarných kolekciách

Ako Pocahontas - prvky indiánskej módy v jarných kolekciách

15. júna 2015, indiánska móda, trendy jar, strapce, výšivka

Sponzorovanej odkazy:

Každá kultúra so sebou nesie určité prvky obliekania. Ako sa hovorí – iný kraj, iný mrav. Možno sa nám niektoré prvky odievania iných národov nepozdávajú, ale vlastne ich nevedomky prijímame s úplnou prirodzenosťou. V čase hippies boli jednoznačným trendom zvonové nohavice, kvetinové potlače a výšivky. A aj dnes sa tento trend vracia. Čo je ešte zaujímavejšie, je indiánska móda. Veľmi špecifický štýl kmeňov oddaných prírode a ako pôvodne životu. Dnes už síce takto žijúcich Indiánov veľa nie je, ale ich odtlačok v módnom svete je stále viac znateľný.

Strapce a brúsená koža

Predpokladám, že pri vyslovení pojmu indián, si väčšina z nás predstaví rozprávku Pocahontas alebo slávneho Winnetoua. A vlastne prečo nie. Obaja z nich predstavujú určitý symbol indiánskej módy. Možno vypozorovať strihy, materiály, výšivky a iné detaily.

Práve strapce sú jedným z najvýraznejších prvkov. Navyše sú v móde opäť veľmi obľúbené. Zdobia sa nimi kabáty, blúzky, topy i kabelky. Nepostrádateľná je brúsená koža alebo aspoň jej vydarená imitácia. Perfektne vyzerajú vzdušné blúzky kombinované s „indiánskou“ vestou alebo sukňou z brúsenej kože.

Výšivky a zase výšivky

Každý správny indián by mal mať svoj odev výrazne ozdobený. K tomu sú vhodné výšivky v pestrých farbách. My si ich tento rok môžeme plnými dúškami užívať predovšetkým na blúzkach alebo na módnych doplnkoch.

Môj typ sú bavlnené batohy s výšivkou. Na určitú dobu vymizli do ústrania, ale následne znovu vstúpili na scénu kabelky a tašky cez rameno. Tento komfortný doplnok na výlety a nenahraditeľný spoločník letných festivalov je zase trendy. Prečo teda nezvoliť jeden „indiánsky“ kúsok, ktorý oživí celý outfit.

Indiánska móda rozhodne nebude žiaden prežitok a istú chvíľu sa na pomyselnom módnom obláčiku bude pohupovať. Jej štýl je pohodlný a sympatický. Prírodné tóny a pestrosť odevov nám prinesie pozitívnu náladu každý jarný deň.

Zdroj: www.asos.com , www.mango.com , www.zara.com

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Martina B.. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie.