Módne trendy, ktoré vás zahrejú - bundy, oversize kabáty, parky, peleríny..

Módne trendy, ktoré vás zahrejú - bundy, oversize kabáty, parky, peleríny..

16. decembra 2014, pončo, kabát, bunda, kožuch, parka, pelerína, Oversize, trendy, jeseň, zima

Sponzorovanej odkazy:

Práve nastáva nová sezóna oslavujúca veľký návrat všetkých možných kabátov, búnd, pelerín, trenčkotov a mnohého iného. Paleta strihov a farieb je tak pestrá, že si vyberie naozaj každý. Zoznámime vás s trendy kabátmi pre tohtoročnú sezónu jeseň /zima 2014/2015. Zalovíte predovšetkým u najpovolanejších trendotvorcov, u svetovo preslávených značiek a dizajnérov. Aký kabát si teda v obchode vybrať, aby zodpovedal posledným svetovým módnym trendom? Aké dĺžky kabátu, strihy a farby sa tento rok nosia? Poďte sa pozrieť a vyberte si svoj ​​kabát jeseň /zima 2014/2015, ktorý vám chýba vo vašom šatníku, s ktorým očaríte a budete in!

Teplý trenčkot

Čím iným začať ako starou dobrou klasikou. Tradične najobľúbenejším strihom a štýlom pre kabát je princess strih s dvojradovým zapínaním a výraznými gombíkmi. Je to kabát, ktorý vyzerá ako elegantná uniforma. Strihom pripomína tiež trenčkot, aj keď materiál je u tohto kabáta výhradne z flaušu. Môže byť dlhý aj krátky nad kolená. Opasok zvyčajne nie je nutný, už samotný strih je zúžený v páse, ale občas sa objaví s dekoračnou prackou v podobnom štýle ako sú gombíky.

Kabát pripomínajúci župan

Tohtoročnú jeseň a zimu si budete v kabáte užívať ako v pohodlí domáceho županu. A to doslova! Trendom je kabát v županovom strihu. Kabát ako župan charakterizuje najčastejšie výrazný šálový golier, ktorý môže byť dokonca farebne odlišný od samotného kabátu. Môže mať vyhrnuté manžety na rukávoch – opäť v kontrastnej farbe alebo materiále. Posledným výrazným charakteristickým znakom pre županový kabát je opasok z rovnakého materiálu ako je kabát, ktorý nemá sponu ale jednoducho sa zaväzuje ako klasický župan. Kabát v županovom strihu môže mať rôzne dĺžky, ale najefektnejší bude extra dlhý po členky, alebo potom v skrátenej dĺžke tesne nad kolená.

Pelerína – hviezda zimných kolekcií

Pelerína či pončo – je jedno ako tieto kabáty nazvete. Podstatné je, že kabát v tomto strihu patrí medzi to najelegantnejšie, čo si v tejto sezóne môžete obliecť. Dajú sa nosiť už teraz len s blúzkou alebo tričkom s dlhým rukávom, v zime ich potom doplňte teplým svetrom, pulóvrom alebo rolákom. Skvele vyzerajú s kockovanou potlačou. Tento druh zvrchníka jednoducho zakryje väčšie bruško aj nevýrazný pás, pozor však na zvyšok oblečenia. Pončo je trend veľmi praktický a hodí sa naozaj pre každú ženu. Bez ohľadu na štýl či konfekčnú veľkosť. Môžete v ňom vyraziť na dôležitú pracovnú schôdzku, ale tiež na výlet do prírody. Možností, ako pončo začleniť do svojho šatníka, máte naozaj veľa.

Klasický kabát

Kabát sa ako obvykle nosí v rôznych dĺžkach, ale tento rok je najmódnejšia tá nad kolená. Aj preto je potrebné spomenúť dĺžku kabátu medzi trendmi. Táto dĺžka má výhodu, že sa bez kompromisov dá kombinovať s nohavicami, ale aj s dĺžkami v midi dĺžke. Dĺžka nad kolená pristane všetkým kabátom. Môj názor je, že nech si do šatníka zaobstaráte akékoľvek farby, strihy a dĺžky kabátov, nikdy by v ňom nemal chýbať univerzálny čierny kabát nad kolená. Takže keď už žiadny iný krátky kabát mať nebudete, tento je must-have pre každú z nás.

Kabát ako z jahniatka

Imitácia ovčej kožušiny aj perzián sú hit! Do módy sa vrátili ovčie kožušiny aj perzián. Takže taký kabát v štýle slovenského kožucha je opäť in. Samozrejme môžete mať aj pravý. Kabát sa nosí v dĺžke od bundičky do pása, cez 3/4 dĺžku až po dlhý. Môže byť celokožušinový alebo kombinovať imitáciu či pravú useň v podobe hladkej aj semišovej kože.

Oversize kabát pre elegantnú dámu

Rovnako ako peleríny aj maxi kabáty tvoria jeden z hlavných pilierov celej sezóny jeseň – zima 2014/2015. Ťažké zvrchníky z najrôznejších materiálov od vlny a tvídu po kašmír ocenia najmä milovníčky nohavicových kostýmov, ktoré mimochodom hrajú v trendoch tiež jednu z hlavných rolí. Pod taký kabát ľahko oblečiete sako či napríklad huňatý sveter. Navyše vám bude v podobnom strihu skvele teplo, pretože vzduchová vrstva, ktorá medzi oblečením a vašim kabátom vznikne, dokáže dokonale držať teplo. Kým v upnutom kabáte by ste sa klepali zimou, nadrozmerný kabát v štýle oversized vás zahreje, aj keď nebude bohvie ako zateplený.

Športová bunda

Od momentu, kedy Karl Lagerfeld predstavil tenisky ako súčasť moderného vzhľadu Chanel, sa so športovou tématikou roztrhlo vrece. Neunikli tomu ani tohtoročné módne zvrchníky. Športové bundy a atletikou inšpirované odevy tvoria neoddeliteľnú súčasť aktuálnych trendov. Skvele vyniknú v jednoduchej farebnej kombinácii.

Prešívané kabátiky

Typické pre obyvateľov spojeného kráľovstva, kedysi ich nosili predovšetkým jazdci na koňoch zo šľachtického rodu, ale svoje miesto si našli aj u nás v šatníku. Rok od roka sú viac trendy a veľmi variabilné pri počasí. Keď je chladno, stačí vziať pod kabátik silnejší sveter a keď sa oteplí môžete tento kabátik v jesennom období nosiť len na tričko. Obchodné reťazce ponúkajú mnoho farieb, vy však zostaňte u klasiky ako je čierna, hnedá, modrá. Doplniť sa dá ľahkou šatkou či hrubým šálom. Určite si jeden kabátik kúpte.

Parka

Trend z minulej sezóny pretrváva aj teraz, a tak ho znova môžete vytiahnuť zo skrine a nebáť sa že budete out. Hodí sa skôr k športovému štýlu, veľmi vás omladí. Vziať si k nej môžete tenisky, ale aj pekné kožené jazdecké čižmy na nízkom podpätku. Najčastejšie môžeme vídať parky v zelenej farbe, ale môžete sa aj odviazať a zaobstarať si inú farebnú bundičku, ktorá rozveselí šedé ulice.

Zdroj: www.asos.com

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Martina H.. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie, módni návrhári a značky a značkové oblečenie.