Plesová sezóna sa blíži - čo na seba?

Plesová sezóna sa blíži - čo na seba?

1. decembra 2014, plesové šaty, koktejlové šaty, dlhé šaty, ples

Sponzorovanej odkazy:

Zima je dlhým lezavým obdobím, ktoré zvlášť na Slovensku, akoby nemalo konca. Plesy sú tak jedným z mála momentov, ktoré tuhým mrazom dodajú na elegancii a skrátia to nekonečné čakanie na veselú a farebnú jar. Počas plesovej sezóny sa odreagujete od starostí všedných dní, zoznámite sa s novými ľuďmi a tiež zo seba môžete urobiť dámu, ktorá inokedy upratuje a stará sa o neposedné deti. Tieto spoločenské akcie sú skrátka pre všetky ženy akýmsi únikom od reality, na ktorú sa nesmierne tešia.

Keď sa aj vy v nastávajúcom roku chystáte na firemné večierky, bály a iné spoločenské udalosti, rozhodne vám nesmú chýbať luxusné plesové šaty , vďaka ktorým sa ako mávnutím čarovného prútika, premeníte v Popolušku.

Šaty na každú príležitosť

Nie každá žena si potrpí na okázalosť a aj pri výbere plesových šiat, myslí na praktickosť. Bojíte sa, že by ste majestátnu róbu neunosili? Potom si kúpte neutrálne koktejlové šaty, ktoré sú skvelou voľbou nielen na plesy, ale aj na iné spoločenské udalosti formálnejšieho charakteru. Tento rok sú módnym hitom opäť kvety, ktoré doslova zaplavujú všetky obchody s odevmi a doplnkami. Odvážnejšie povahy tak môžu siahnuť po rastlinných motívoch a výraznejších farbách. A ak chcete skôr splývať s davom, nikdy nič nepokazíte jednoduchými čiernymi púzdrovými šatami s jemným rozparkom alebo decentným výstrihom, ladiace k blond hrive i k čiernym kaderiam.

Nebojte sa ukázať nohy

Dávno preč sú doby, kedy ženy nemohli ukázať kúsok holej kože a naopak sa museli zahaľovať do ťažkých a nie príliš pohodlných látok. Doba rapídne pokročila a vy sa tak, dokonca na plese, môžete objaviť v kratších šatách, ktoré nechajú vyniknúť krásne tvarovaným nohám. A aj v tomto prípade máte nespočet možností, ako na plese zaujať. Plnšie postavy môžu staviť na „áčkové“ sukne, zahaľujúce problematickejšie partie, štíhlym dámam zase naopak prospeje upnutý strih, obopínajúci boky a zadok. Čo sa kratších variánt plesových šiat týka, tu sa majte na pozore, pretože existuje pomerne tenká hranica medzi sexi modelom a nevkusnosťou. Myslite na to, že menej je niekedy viac a keď už sa rozhodnete pre výstrih, nechajte sukňu radšej dlhšiu.

Róba pre nezabudnuteľný zážitok

V živote dievčat a žien sa odohrá niekoľko okamihov, na ktoré by mali spomínať s radosťou a láskou. Jedným z nich je napríklad maturitný ples, ktorý si väčšina stredoškoláčok plánuje od prvého ročníka. Šaty na túto udalosť musia presne zodpovedať predstavám mladej dámy a spĺňať ich vo všetkých bodoch, a to aj za predpokladu, že sa vzdajú dlhej róby a siahnu po kratšom a odvážnejšom modeli.

Ako dáma z červeného koberca

Väčšina plesov alebo večierkov je skôr ľahko formálneho charakteru, kde vám koktejlové šaty alebo dokonca nohavicový kostým, bohato postačí. Avšak existujú akcie, ktoré si priam žiadajú dlhé večerné šaty , ktoré reprezentujú váš štýl a postavenie. Chystáte sa na veľkolepý ples do Opery či na podobnú udalosť? Potom sa bez dlhých plesových šiat, rozhodne nezaobídete.

Výber dlhých plesových šiat sa dá zvládnuť aj na internete vďaka veľkým fotografiám, podrobného opisu a presným rozmerom. Dĺžka nesmie byť príliš dlhá, ale ani nad členky, šaty by vám nemali nikde odstávať, tlačiť, ani sa neprirodzene hrnúť. Jednoducho musia padnúť ako uliate. Akonáhle budete mať vašu vysnívanú róbu, nesmiete zabudnúť ani na adekvátne doplnky, ktoré majú isté nepísané pravidlá. Decentná kabelka v štýle listovej kabelky, jemné lodičky alebo otvorené črievice, nepríliš krikľavý make up, vyčesaný drdol a ideálne luxusné šperky, ktoré celému outfitu dodajú punc exkluzivity. Vďaka týmto overeným kombináciám potom môžete hravo konkurovať hollywoodskym hviezdam z červeného koberca.

Veľký výber plesových šiat nájdete v e-shope i-radost.cz

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Veronika Sýkorová. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie.