Kabáty jeseň /zima 2014

Kabáty jeseň /zima 2014

29. novembra 2014, jesenné kabáty, zimný kabát, trendy kabáty, vlnený kabát, oversize kabát

Sponzorovanej odkazy:

Nápadne nenápadné. Presne tak môžu na niekoho pôsobiť trendy kabáty súčasnej chladnejšej sezóny. Prednosť sa dáva atypickým strihom alebo vzorom. Módne prehliadky veľkých návrhárov predstavili už počas najrôznejších udalostí trendy sezóny jeseň /zima. Pokiaľ ide o kabáty (či už pánske alebo dámske), prevládajú dlhšie – tesne nad kolená alebo pod kolená. Stretneme sa tiež s dĺžkou ku členkom. Stále zostávajú v kurze oversize kabáty a klasické dvojradové kabáty. Osobitnú pozornosť si opäť zaslúži duffle coat, ktorý v drobných obmenách vedie už niekoľkú sezónu.

Začnime teda jedným z nových trendov. Patrí medzi nich „županový“ kabát. Je to môj vlastný a myslím, že vcelku výstižný termín. Kabáty s veľkým golierom a viazaním v páse. K nám sa dostávajú jeho decentnejšie obmeny. Ostatne blúzky a kabátiky v štýle kimona už máme tiež vyskúšané.

Stále pretrváva veľká obľuba v kabátoch s koženkovými rukávmi alebo koženkovými detailmi.

Ďalší prvok, s ktorým sa stretneme, budú kožušinové goliere. Odvážnejší sa môžu poobzerať po kabáte celom z kožušinky, respektíve z imitácie kožušiny. Tie sú pomerne bežne dostupné. Zaujímavé kabátiky tohto typu ponúka napríklad Promod.

Okrem výrazných vzorov narazíme opäť na klasické farby ako je čierna, šedá alebo béžová. Jednoduchý kabát môže ľahko ozvláštniť napríklad povrchová úprava materiálu.

V úvode som spomenula oversize kabáty. Oversize oblečenie stále patrí vo všetkých kolekciách. Oversize môžu byť aj svetre a tričká alebo v súčasnej dobe kabátové pončá.

V pánskej móde zostávajú stále veľmi populárne takzvané duffle coat, typické svojimi gombíkmi, najčastejšie v prevedení s kapucňou.

Okrem vyššie uvedených typov objavíme na predajných pultoch dlhšie svetrové kabáty vhodné do teplejšieho jesenného počasia. Vyzerajú perfektne k džínsom aj cez šaty.

Pestrú ponuku dámskych kabátov nájdete v predajniach Zara alebo Orsay. Výber sústreďte podľa sezóny radšej na kabáty s väčším obsahom vlny, sú totiž hrejivejšie.

Zdroj: www.orsay.pl , www.promod.euwww.asos.com

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Martina B.. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie.