Nicolas Ghesquiére a jeho debutová kolekcia pre Louis Vuitton Women jeseň /zima 2014/2015

Nicolas Ghesquiére a jeho debutová kolekcia pre Louis Vuitton Women jeseň /zima 2014/2015

6. augusta 2014, Nicolas Ghesquiére, Louis Vuitton, LV, kolekcia, jeseň 2014, zima 2014, luxusné značky, kabelky

Sponzorovanej odkazy:

Bol to bezpochyby jeden z najviac očakávaných momentov módnej sezóny, keď sa na parížskom týždni módy odhaľovala debutová kolekcia Nicolasa Ghesquiere pre značku Louis Vuitton. Očakávania boli viac ako vysoké, ale Nicolas módnych priaznivcov nesklamal. Zachovať klasické odkazy tejto značky a zároveň jej vdýchnuť niečo nové, neočakávané, čo ale zapadne, nie je jednoduchá úloha. V tomto prípade to však vyzerá, že Nicolas Ghesquiére to dokázal. A tak začali nové dni značky Louis Vuitton.

Pre dámsku kolekciu Louis Vuitton pre obdobie jeseň / zima 2014/2015 sa Nicolas Ghesquiére rozhodol vrátiť k štýlu šesťdesiatych a sedemdesiatych rokov. Prím tu hrajú sukne v áčkovom strihu s vysokým pásom. Zipsy, kožušina a opasky potom patria k detailom, ktoré však dotvárajú celkový obraz kolekcie. Medzi retro vzormi potom vynikajú aj indické motívy hrajúce pestrými farbami.

Materiálom jasne kraľuje koža, či už mäkká, alebo krokodília. Tá je potom kombinovaná s džersejom, flitrami, tvídom či žakárovým vzorom. Farebne sa kolekcia zahalila do klasických jesenných tónov burgundy, horčicovej, béžovej, hnedej a čiernej, optimistickejší nádych potom obstaráva blankytná modrá a biela.

Je na prvý pohľad zrejmé, že kolekcia ťaží z minulosti, z obľúbených kúskov, ktoré vďaka svojej nadčasovosti nikoho neomrzeli. Ghesquiére však nešetrí inováciami, kombinuje ležérne kúsky s tými formálnymi, tradície s novinkami. O kontrasty tu nie je núdza, výrazné farby sa miešajú s tlmenými, prírodné materiály ako koža vidíme v spojení s hybridnými materiálmi. Šaty z hnedej kože majú napríklad tvídový lem sukne a naopak, do šiat z tvídu sú zasadené kožené detaily.

Rovnako ako vždy aj tentoraz kladie značka Louis Vuitton veľký dôraz na kvalitu a úroveň spracovanie, ktoré je dosiahnuté používaním moderných techník.

Louis Vuitton, to je však aj meno, ktoré nám hneď evokuje aj azda najobľúbenejší dámsky módny doplnok – dokonalé kabelky. Aj tých je v kolekcii veľa a aj sem vniesol Ghesquiére nového ducha. Spolu s koženými topánkami potom jeho kabelky tvoria perfektný pár.

Zdroj: TZ Louis Vuitton

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Jana K.. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie, módni návrhári a značky a značkové oblečenie.