Must have leta 2014 - Kvetované overaly!

Must have leta 2014 - Kvetované overaly!

30. júna 2014, Bershka, Zara, must-have, leto 2014, overaly, kvety, trendy, dámsky overal

Sponzorovanej odkazy:

Každá sezóna má svoje špecifické trendy a vybrané must-have kúsky, ktoré jednoznačne musíte mať. Tento rok v lete to budú overaly. Určite ste o nich už počuli. Pokiaľ však ide o jeden z najväčších módnych trhákov, mali by sme o ňom vedieť niečo viac. Slovo overal je najviac zaužívané v súvislosti so spaním a deťmi. Overal je totiž druh oblečenia, ktorý sa využíva na spanie a zrejme sa vyvinul z overalu, ktorý sa predtým nosil ako spodná bielizeň. Charakteristické pre tento kúsok oblečenia je, že je tvorený iba z jedného kusu látky a neoblieka sa cez hlavu, ale „lezie“ sa do neho spodkom a ako pyžamo sa zapína v hornej časti na zips či gombíky.

Zo spodného prádla a oblečenia na spanie sa z overalu vyvinul klasický módny kúsok do všedného i nevšedného dňa. A práve táto rola overalu nás teraz bude zaujímať. Od svojich tradičných a minulých úloh sa ten dnešný overal trochu líši. Stále je tvorený jedným kusom oblečenia a oblieka sa cez hlavu, ale už nemusí mať žiadne zbytočné zapínanie. Ak sa na ňom vyskytuje, tak iba z dekoratívneho hľadiska nie z funkčného.

Treba podotknúť, že overaly sa dajú rozdeliť na nohavicové a kraťáskové, alebo ak chcete šortkové. Už z označenia vyplýva, ako sa zrejme líšia. Nohavicové overaly sú dlhé a zakrývajú vám celé nohy. Rovnako tak ako klasické nohavice, ale s tým rozdielom, že tu máte ako bonus vršok v jednom. Možno si hovoríte, že nohavicové overaly nie sú na leto to pravé, ale podľa môjho názoru to tak nie je. Tieto overaly majú horné časti odvážnejšie. V podobe akýchsi tielok a niekedy s hlbokými výstrihmi. Spodná nohavicová časť je potom väčšinou voľná, vzdušná a rozviata. V teplom počasí je takéto zakrytie nôh veľmi príjemné. Aj materiály, z ktorých sú overaly vyrobené, sú na leto ako stvorené.

Druhým druhom overalov sú teda šortkové, ktoré sú kratšie a oveľa viac priaznivejšie do teplého letného počasia. Pre chladnejšie dni sú tu kraťáskové overaly s dlhými rukávmi, ale nájdete aj s krátkymi alebo na ramienka. Častokrát sú doplnené opaskom alebo len obyčajnými šnúrkami v páse, ktoré vytvoria siluetu vášho tela. Rovnako ako nohavicové overaly sú aj tieto vyrábané z príjemných ľahkých materiálov, v ktorých by ste sa nemali potiť a „umierať“ horúčavou.

Pokiaľ si budete chcieť overal zaobstarať, tak u nás ho nájdete napríklad v obchodoch značky pre mladých Bershka. Táto značka sa zamerala predovšetkým na kraťasové overaly s kvetinami. Síce majú o máličko iný strih, ale zaujímavé je riešenie spodnej časti šortiek. Progresívny strih, ktorý je nerovný a doplnený čipkou, nikoho nenechá na pokoji.

A ďalšou značkou môže byť tiež obľúbená Zara. Tu je to presne naopak, pretože Zara sa špecializuje na nohavicové dámske overaly s kvetinami. Všetky majú podobný štýl a motívy kvetín neovplývajú farebnosťou, ale sú čierno-biele. Farbu tu potom tvorí len pozadie. Zara sa hold toto leto drží pri zemi.

Zdroje: www.polyvore.com www.bershka.com www.zara.com

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Hedvika F.. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie a značky a značkové oblečenie.