Dlhé a maxi šaty sa stávajú jedným zo základných trendov leta

Dlhé a maxi šaty sa stávajú jedným zo základných trendov leta

15. júna 2014, dlhé šaty, letné šaty, maxi šaty

Sponzorovanej odkazy:

Večerné róby sa stále nezaobídu bez dlhej dĺžky, ktorá je u šiat považovaná za dĺžku slávnostnú. Možno aj preto sa na nejaký čas dlhé letné šaty sťahujú z predajných pultov a hľadajú sa pre ne rôzne obmeny.

Spoločenské a svadobné šaty sú už niekoľkú sezónu vyhľadávané v antickom strihu. Jedná sa o strih voľný a splývavý. Jeho obľuba sa razom preniesla na pole každodennej módy, a tak dnes bežne zoženieme dlhé splývavé šaty vhodné pre voľný čas. Pohodlie nadovšetko! To by mohol byť krátky slogan vystihujúci trend maxi šiat. Iste ste si všimli celkového záujmu o veci veľké, vyťahané, často vyzerajúce, ako keď patria úplne niekomu inému. Žijeme v dobe, kedy sa nám mieša pred očami mnoho štýlov, ktoré sa navzájom ovplyvňujú.

Pohodlne si môžeme užívať rozviate leto plné voľných tuník, topov a najmä dlhých šiat. Maxi šaty sú trendom sezóny. Spojíme tak štýlové s veľmi komfortným. K dostaniu sú predovšetkým jednofarebné varianty pýšiace sa úplne jednoduchým strihom. Sledujeme istú inšpiráciu minimalizmom oživeným príjemnými detailmi.

Na druhú stranu sú v móde vzory a potlače. Dvere sú otvorené aj odvážnejším farebným variáciám. Medzi materiálmi víťazí tradične bavlna, ale stretneme sa aj napríklad s dlhými šatami vytvorenými z džínsoviny. Medzi farbami víťazia pastelové tóny.

Niektorí si iste všimli dĺžky šiat a sukní do polovice lýtok alebo dĺžky strihané asymetricky. Aj takéto šaty budú tento rok in a ich popularita sa naďalej prenesie do jesenných trendov.

Kde kúpiť dlhé letné šaty? Máte na výber zo značiek ako je Zara, Mango alebo Promod. V kolekciách ich ponúkajú aj talianske značky – napríklad Koralline a Leidiró. Jednoduché bavlnené šaty si prezrieme v kolekcii značky Liu Jo. Ovšem zavítať môžete aj do dielní menších slovenských návrhárov, ktorí tiež zaradili dlhé šaty do svojich letných kolekcií.

Zdroj: www.mango.com , www.zara.com

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Martina B.. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie.