Populárne topánky adidas ZX 700 oslavuje tridsať rokov!

Populárne topánky adidas ZX 700 oslavuje tridsať rokov!

12. júna 2014, adidas, topánky adidas, ZX 700, športová obuv, obuv, športové značky, topánky, tenisky

Sponzorovanej odkazy:

Už sme si zvykli, že čo je jednu sezónu absolútnym hitom, môže byť hneď tu ďalšiu úplne out. Veci si kupujeme, aby sme ich rok alebo dva nosili, a potom sú odsúdené buď k úplnému vyhodeniu, alebo aspoň založené hlboko do skrine. Potom sú samozrejme must-have kúsky, ktoré sú nesmrteľné a nosiť ich môžete stále a ku všetkému. No a potom existujú veci, ktoré si získali takú obľubu, že sú vyrábané už tridsať rokov a ich popularita stále neklesá. Ako napríklad slávne topánky adidas ZX 700.

Ich koncept, ktorý vychádza z modelu ZX 500 a je inšpirovaný klasickou bežeckou obuvou, bol predstavený už v roku 1984. Využíva nové materiály a vytvára tak jedinečné a neprehliadnuteľné topánky. Na trh boli potom uvedené v roku 1985, kedy vyvolali taký rozruch, že o ich sľubnej budúcnosti nemohlo byť pochýb. Fakt, že je tento typ topánky dodnes, teda tridsať rokov potom, stále vyhľadávaný a populárny, je v dnešnom svete neustálych noviniek veľkým prekvapením.

Zásluhu má na tom určite aj použitie kvalitných materiálov, ako sme u tejto značky zvyknutí. Zvršok topánok ZX 700 je teda tvorený polyesterovou sieťovinou, ktorá je vďaka nízkej hmotnosti zároveň nevyhnutnou súčasťou bežeckých topánok a semišovým krytím zvyšujúcim odolnosť v náročnejších terénoch. Súčasťou topánok je aj ľahké odpruženie, o ktoré sa stará medzipodrážka z polyuretánu a materiálu EVA a pohodlie zase zaisťuje kombinovaný šnurovací systém a spevnenie päty.

Samotná kvalita však väčšinou nestačí. Dôležitú úlohu hrá aj štýlový vzhľad, ktorý tu reprezentujú sýte farby, kontrastný opasok s logom adidas Trefoil a farebné akcenty opätku a vnútorné podšívky. Reflexné vklady na špičke a päte topánky potom potešia cestných bežcov, ale aj ďalších milovníkov ZX 700.

Kombinácia športového štýlu a streetovej módy zafungovala u topánok adidas ZX 700 skrátka výborne, čo dokazuje skutočnosť, že aj dnes tento typ v uliciach bežne vídame.

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Jana K.. Článok nájdete v kategórii topánky, obuv.