Zoznámte sa! Najviac trendy farby pre jar 2014

Zoznámte sa! Najviac trendy farby pre jar 2014

5. marca 2014, farby, farby jar, farby jar 2014, trendy farby, trendy, jar 2014, biela, čierna, žltá, ružová

Sponzorovanej odkazy:

Jedným z najsledovanejších trendov pre každú novú sezónu sú farby. To ony udávajú smer, akým sa bude náš šatník uberať a ony nám pomáhajú sa v obchodoch medzi trendy oblečením a doplnkami lepšie orientovať. Zatiaľ čo jeseň a zima v tomto smere väčšinou neprekypujú prekvapením, jar býva odvážnejšia, veselšia a budí tak väčšiu zvedavosť. Každoročne sme zvyknutí na príchod jari v pastelových odtieňoch, ktoré v posledných rokoch dopĺňali aj tóny svietivo neónové. Trend pastelových farieb viacmenej pokračuje aj na jar 2014, ale návrhári mu dali nový nádych a pridali niekoľko výraznejších, ale pre zmenu aj neutrálnych farieb. Iste viete, o čom hovorím – tento rok je to predovšetkým biela a čierna, okolo ktorých sa jarná móda točí.

Biela

Ak si neradi lámete hlavu s tým, aké farby skombinovať a máte navyše radi bielu, mám pre vás dobrú správu. Obliecť sa tento rok od hlavy až k päte do tejto elegantnej, ženskej a nevinnej farby je totiž in. Čistobiele outfity vo svojich kolekciách predviedli napríklad Victoria Beckham alebo Nina Ricci a poslúžili tak ako skvelá inšpirácia.

Žltá

Snáď žiadna iná farba sa mi pri slove jar nevybaví skôr, než žltá. K jari patrí rovnako ako slnko a kvety a aj tento rok bola návrhármi hojne využívaná. Staviť môžete predovšetkým na veselý citrónový odtieň. Aj keď sa nejedná zrovna o odtieň žltej, rada by som spomenula aj ďalšie trendy farby, a to zlatú. Táto kráľovská farba nie je na repertoári pre jar a leto zrovna klasikou a o toto prekvapenie sa postaralo napríklad módne duo Dolce & Gabbana.

Ružová

Ružová patrí k obľúbeným farbám mnohých žien. Tohtoročná jar si nachystala ponuku mnohých variánt ružovej. Obliecť sa môžete do sýto fuchsiovej, roztomilej baby pink alebo napríklad svietivo ružovej.

Čierna

Sláva a obľuba čiernej farby v čase rozhodne neklesá a niektorí len neradi obliekajú farby iné. Vďaka trendu grunge a rocku je čiernej v jarných kolekciách všade plno.

Ostatné

Trendy farieb je samozrejme viac a vymenovať všetky by pravdepodobne zabralo veľa stránok. Poďme sa ale na tie dôležité pozrieť aspoň v rýchlosti. Z vlaňajška sa nás stále drží trend odtieňov modrej, ktorý ďalej prechádza do fialkovej. Z neutrálnych farieb sú to odtiene piesku a tiež olív. Výrazné farby potom reprezentuje karotková.

Zdroj: www.asos.com , Thinkstock

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Jana K.. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie a ostatné.