Koniec nudy! - Dámske a pánske vzorované svetre

Koniec nudy! - Dámske a pánske vzorované svetre

27. novembra 2013, jackquard, zvieracie vzory, animal, cardigany, pánske svetre, dámske svetre, trendy, vianočné svetre, jackard, vzorované svetre, tribal, etno, ethno

Sponzorovanej odkazy:

Jesenné a zimné svetre sa túto sezónu skloňujú snáď vo všetkých pádoch. Huňaté teplé svetre, cardigany, s vreckami, prepínacie svetre, svetre na zips, s kapucňou, a tak ďalej. V tomto článku by som sa chcela zamerať len a len na svetre vzorované, a to ako pánske, tak aj dámske. Vzorované svetre tu možno zazneli už v nejakom článku o kolekcii určitej módnej značky, ale ja sa chcem venovať vzorovaným svetrom všeobecne. Aké vzory môžeme na svetroch vôbec nájsť? Je postačujúce množstvo k výberu? Sú dostupné a k zohnaniu? Salva otázok.

Možno ste počuli a možno aj nie o vzore jacquard (poslovenštené ako jackard). Jedná sa proste a jednoducho o ornamenty. Srdiečka, slniečka, domčeky, kvetinky… Nie, robím si srandu! U vzorovaných svetrov jacquard ide o hĺbavejšie ornamenty. V rôznej podobe kriviek, geometrických telies a tvarov. Jacquard je túto sezónu veľmi obľúbený a vyskytuje sa nielen na svetroch. Nájdeme ho aj na módnych doplnkoch a ďalších druhoch oblečenia. Neviem, ako vy, ale na mňa jacquard vzory pôsobia veľmi harmonicky a pokojne. Tieto svetre zahrievajú už na pohľad.

Potom sú tu tiež etno vzorované svetre. Možno si hovoríte, že vzory etno a jacquard sú úplne rovnaké. A áno, tiež sa jedná o ornamenty v podobe kriviek a geometrických tvarov. Na mieste by možno bola otázka: „Nájdete tri rozdiely?“. Možno sú etno a s ním ruka v ruke aj tribal vzory živočíšnejšie a viac domorodecké než jacquard.

Všetkým známe sú potom zvieracie vzory. Áno, stále in a trendy. Na všetkom, čo sa dá považovať za módu a nielen tú. Vzorované zvieracie svetre sú už síce pre niekoho ohrané, ale stále vyzerajú dobre. Každý môže vyberať podľa svojho obľúbeného zvieraťa. Máte chut na žirafu, geparda, zebru, tigra či leoparda?

Stále väčšej obľube sa tešia vianočné vzory. V tejto ročnej sezóne, kedy už teraz na pultoch obchodov vidíme len vianočné ozdoby a dekorácie, sa nie je čomu diviť. Aj keď niekomu Vianoce prinášajú len stres a obavy, tak sú to predsa len sviatky šťastia a domácej pohody. Svetre s vianočnými vzormi o tom priamo prednášajú. Soby a snehové vločky, tak to sú najčastejšie vzory na vianočných svetroch. Ich veľkou výhodou je, že sú unisex. Hodia sa ako pre mužov, tak pre ženy. Spomeňme si napríklad na scénu z obľúbeného filmu Denník Bridget Jonesovej, kedy sa Bridget a Mark Darcy stretnú na vianočnom večierku obidvaja v huňatom svetri s obrím sobom.

Zdroje: www.polyvore.com www.hm.com

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Hedvika F.. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie a pánske oblečenie.