Dámske jesenné svetre

Dámske jesenné svetre

3. novembra 2013, dámsky sveter, pletené dámske svetre, oversize sveter, kardigan

Sponzorovanej odkazy:

Vždy som mala dojem, že sveter patrí do našej skrine iba z nutnosti. Podobne sa tvárili aj módni návrhári, ktorých ponuka bola pre mňa často málo atraktívna. Dnes si prezerám dámske svetre 2013 a nasávam mámivý pocit, že sa z nich stali must-have kúsky sezóny. Dovolím si s vami preto zdieľať svoje nadšenie z oversize svetrov, dlhých kardiganov alebo pletených svetrov.

Dámske pletené svetre

Spomínam si na svoje detstvo strávené v období zimy v príšerných dlhých svetroch, ktoré nám plietla babička. Mali väčšinou dosť prapodivné vzory a bolo v nich naozaj horúco. S niektorými modelmi svetrov pre jesennú sezónu ma chytá nostalgia a o to milší mi tento trend je. Pletené svetre uvidíme tento rok v kombináciách so sukňou, s džínsami so zníženým sedom i s flanelovou košeľou. Variant je nekonečné množstvo a do popredia sa pritom dostáva výrazný kontrast materiálov.

Gradácie kontrastov ústia do využívania ozdobných aplikácií. V móde sú opäť záplaty na lakťoch, navyše nielen bavlnené, ale aj kožené. Priestor dostávajú stále punkové cvočky a nežné lepené korálky. Na niektorých svetroch sa objavuje prešitie výraznou niťou a tiež flitrami. Populárne kožené a koženkové detaily sa objavujú na mikinách, tričkách aj nohaviciach, nemohli sa preto vyhnúť ani svetrom.

Dámske svetre 2013 – oversize!

Trend oversize svetrov a svetrových kabátov je úplne jedinečný. Outfity vytvorené pomocou oversize svetrov pôsobia ležérne a sú nesmierne pohodlné. Zara ponúka v takomto prevedení aj dlhé pletené svetre a značka Koralline pre túto sezónu ponúka oversize kardigány s „netopierími rukávmi.“

Priaznivkyne nežnej talianskej módy môžu zavítať do butikov Leidiró, kde sú nachystané kabátové svetre. Dámske svetre na jeseň 2013 prinášajú do našich šatníkov tiež nádych grunge aj iných štýlov. Móda je úplne slobodná, nespútaná. Máme možnosť obliecť si všetko podľa nášho vlastného úsudku. Vyberám pre vás na záver dva výraznejšie typy svetrov. Jeden spája trendy s mladistvou dievčenskou naivitou a druhý rafinovane podčiarkuje ženskú krásu a necháva vyniknúť čipke na rukávoch.

Zdroj: www.attratia.cz , www.zara.com

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Martina B.. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie.