Kto je Tomboy?

Kto je Tomboy?

10. novembra 2013, Tomboy, pánsky štýl, trendy, jeseň 2013, chlapčenský štýl

Sponzorovanej odkazy:

Tomboy je pojem, ktorý veľa ľudí v našich končinách nepozná. A čo presne pojem tomboy znamená? Čím sa vyznačuje a podľa čoho sa pozná? Podľa odbornej rodovej definície je tomboy označenie ženy, ktorá sa cíti dobre v úlohe muža. S tým súvisí aj obliekanie a celkové správanie ženy a je často spojené s homosexualitou, avšak nie je to pravidlom. Pojem vznikol v americkom prostredí a rozšíril sa rýchlo do celého sveta. Za pozretie stojí napríklad francúzsky film Tomboy z roku 2011, ktorý vám toto poňatie môže veľmi pekne osvetliť. Tomboy je teraz aj na módnom poli v kurze, a tak tento trend nepremeškajte. Obzvlášť ak milujete pohodlie, ležérnosť a rozvernosť v móde. Tomboy vám pristane.

V módnej brandži ide o veľmi významnú a obľúbenú zložku. Ženské poňatie módy vcítené do úlohy muža má svoj šmrnc. Typickými prvkami outfitu bývajú často napríklad košele dopnuté ku krku, skinny džínsy, šiltovka a tenisky alebo poltopánky v pánskom štýle. Aj slávna Coco Chanel milovala pánsku módu, ktorú pretvárala podľa svojho vkusu. A v módnom gigante Chanel to vlastne pod taktovkou Karla Lagerfelda robia dodnes. Skrátka ak si trúfate a máte cit pre kombináciu vhodných kusov oblečenia, budete vyzerať chic. Tomboy štýl má nádych rebela, mladého rozverného nezbedníka. Pritom je to veľmi ležérna a vkusná móda. Obľúbeným tomboy prvkom sú aj boyfriend džínsy, ktoré sa nosia už niekoľko sezón. Už ste ich vyskúšali?

Tomboy štýl ženám veľmi pristane. Pri správnej voľbe kúskov oblečenia, dávkou ležérnosti a márnivosti budete veľmi trendy! Skúste si zaobstarať nohavice chino, boyfriend džínsy, košeľu alebo mikinu bez kapucne a poltopánky. Šaty a sukňu nechajte pre raz doma. Zapojte tiež fantáziu a využite posledných trendov all black everything, celobiely trend, boyfriend džínsy či mokasíny. Jeseň je tu v čerstvom chlapčenskom nádychu.

Zdroj: www.asos.com

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Tereza. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie.