Šály a šatky jeseň 2013

Šály a šatky jeseň 2013

27. októbra 2013, jesenné šatky, šály jeseň 2013, trendy šatky, urban look

Sponzorovanej odkazy:

Šatky patria medzi skvelý doplnok ku každému outfitu. Potrebujeme doladiť model na slávnostnú príležitosť alebo vytvoriť ležérny look, potom je šatka náš najlepší kamarát. V jesenných dňoch už častejšie siahneme po hrejivom šále, ktorý má viac funkčný účel. Prečo však nespojiť užitočné s módnym? Aké šatky a šály oblečieme túto jeseň, si priblížime v nasledujúcom článku.

Niekedy sa mi zdá, že sme u nás tak trochu šatiek barbari. Ideálny je pre nás jeden univerzálny šál, ktorý sa hodí k celému šatníku a ideálne po dobu všetkých ročných období. Mnohí považujú tento módny doplnok za úplne zbytočný, alebo si nevedia rady s jeho uviazaním. Šál už je na tom o niečo lepšie. Na jeseň a v zime je nositeľom tepla, a preto k nemu máme vrelší vzťah. Na druhú stranu čoraz častejšie začínam stretávať ženy a mužov, ktorí šatky nosia a ich variabilnosť si skvelo užívajú. Šatky sa dajú veľmi efektívne kombinovať aj s ostatnými doplnkami, najmä so šperkami, hodinkami a opaskami.

Nachádzame sa v dobe miešana štýlov, kedy sa na módnych mólach stretávajú najrôznejšie variácie jesenných outfitov. Návrhári sa uchyľujú na jednej strane k minimalizmu, kde jeden kus odevu vyjadrí všetko potrebné a na strane druhej stále tvoria návrhári modely zložené z niekoľkých vrstiev. Napríklad k basic džínsom oblečieme dlhšie tielko, košeľu, vestičku, džínsovú bundu a dozdobíme to šatkou či šálom.

Možno by ste tiež dali šálkám väčšiu príležitosť, len si nie ste istí takto náročným kombinovaním. Inšpirujte sa teda nasledujúcimi modelmi. Možno prinesú príjemnú zmenu do vašich skríň alebo podporia nápaditosť myslenia.

Na jeseň 2013 k tomu máte jedinečnú šancu. Šatky sú nápadité s výraznými vzormi. Medzi populárnymi farbami sa objavuje bordó a sivá.

Muži aj ženy uprednostňujúce ležérny urban style si rýchlo obľúbili šály a šatky zostavené z jedného kusu, ktorý je zošitý v kruh. Šál sa ľahko obmotať a zároveň máme istotu, že nikdy počas dňa neskĺzne na zem.

Určite tiež vyskúšajte maxi šály – páni aj dámy, patrí medzi jeden z veľkých trendov. Zaujali ma už začiatkom roka, kedy sa objavili v kontroverznej kolekcii tria Sibling na London Collection.

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Martina B.. Článok nájdete v kategórii doplnky.