Tartan - jeden z must-have kúskov sezóny

Tartan - jeden z must-have kúskov sezóny

18. septembra 2013, kockovaný vzor, ​​kockované oblečenie, fashion trends, tartan trend, tartan, must have 2013, trendy kocka

Sponzorovanej odkazy:

Miláno – mesto módy na vás dýcha tvorivú inšpiráciu na každom rohu. Výlohy luxusných módnych značiek sa predháňajú v originalite spracovania, talianske dámy predvádzajú svoje osobité modely a za všetkých okolností charizmatickí talianski muži tomu všetkému dodávajú záverečné gro. Ale pri pravidelných návštevách Milána vás tieto skutočnosti už nijako neprekvapujú. Všímam si však rozsiahle reklamy značky Mango, kde je odfotené dievča v červených kockovaných nohaviciach. Ešte raz si poriadne prezerám okoloidúcich a výlohy s oblečením. Už je mi to všetko jasné – trend tartanu je späť.

Slávna aj neslávna kocka zvaná tartan

Možno ste sa s názvom tartan ešte nestretli a neviete teda, čo presne vyššie spomenutým trendom myslím. Mnohí nazývajú Tartan samotný vzor – kocku, ale v skutočnosti sa primárne jedná o vlnenú látku, ktorá je týmto vzorom (v jeho rôznych farebných variáciách) zdobená. Iste si vybavíte aspoň tradičný škótsky kilt – to je ukážkový tartan. Jeho vzostupy a pády sa už snáď ani nedajú spočítať. Jednu sezónu je absolútnym favoritom a sezónu ďalšiu o ňom skoro nikto nevie. Tentoraz sa tartan dostáva do pozornosti návrhárov a módnych značiek s trochu väčšími ohlasmi a vyzerá to, že sa jedná o jeden z must-have trendov tejto sezóny. Aj keď milovníci módy určite nezabudli odvážnu kolekciu z tartanu slávnej módnej návrhárky Vivienne Westwood a obľubu kocky, ktorý sa stala symbolom pre značku Burberry.

Značka Mango sa Tartanom výrazne necháva inšpirovať vo svojej novej kolekcii. Kocky sú k videniu aj na topánkach a ďalších doplnkoch, zdobia nohavice, sukne i košele. Nechýba pochopiteľne ani u značiek, ako je Zara alebo Bershka.

Tartan sa nemusíte báť kombinovať tiež s elegantným oblečením alebo naopak elegantný outfit ozvláštniť iba výrazným doplnkom. Čo hovoríte na tento nový módny trend? Budete nosiť tento rok kocky?

Zdroj: www.zara.com , www.asos.comwww.mango.com

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Martina B.. Článok nájdete v kategórii značky a značkové oblečenie.