Mokasíny to na jeseň istia!

Mokasíny to na jeseň istia!

28. septembra 2013, mokasíny, topánky, poltopánky, kožená obuv, lesklá obuv, obuv

Sponzorovanej odkazy:

Mokasíny už sa nosia niekoľko rokov. Predtým to bola bežne mužská obuv. Avšak ako už to tak býva (a v módnych trendoch obzvlášť), tak aj ženy túto obuv prevzali po svojom. Jednak perfektne pristali všetkým ženám, ktoré sa rady obliekali v pánskom štýle, ale tiež sa s obľubou začali nosiť i k sukniam a šatám. Mokasíny budú na jeseň trendy!

A čo vlastne mokasíny sú a kde sa vzali? Mokasíny sú vynález amerických indiánov, ktorí ich vyrábali z jelenice alebo inej mäkkej kože. Odkukali ich od nich však aj lovci, obchodníci aj európski usadlíci a topánky sa tak rýchlo dostali do Európy a okrem Angličanov si ich všimli samozrejme Taliani. Tí si túto pohodlnú obuv natoľko obľúbili, že v Taliansku zoženiete mokasíny na každom rohu. Prešívané topánky s mäkkou podrážkou sú síce veľmi pohodlné, avšak pri celodennom nosení ničia nohu. Preto ich neobúvajte príliš často – hovoríme prevažne o plátených mokasínach. V šesťdesiatych rokoch potom vstúpili do sveta mokasíny vyrobené z kože, s prackou a dvoma strapčekmi. Presne také potom s obľubou nosil aj Michael Jackson. A môže za to Gucci! Každý elegantný chlap by mal aspoň jedny mokasíny vlastniť. Bez nich sa v spoločnosti nezaobíde a vy vlastne tiež nie. Ženám pristanú rovnako pekne a navyše je to veľmi trendy.

A ako sa mokasíny nosia, s čím ich kombinovať a čomu sa vyvarovať podľa posledných trendov? Muži to majú jednoduchšie – tí obúvajú mokasíny väčšinou k obleku alebo elegantnejšiemu oblečeniu a samozrejme s ponožkami. U žien aj mužov platí – ak máte od kolien dole nohy odhalené, ponožky do mokasín neobliekajte. Ženy môžu skúsiť obuť mokasíny k šatám klasických strihov v minimalistickom jednofarebnom prevedení. Hodia sa skvelo ku casual štýlu alebo do práce. Hlavne nezabudnite, že na jeseň to hrá farbami, a preto skúste aj inú ako čiernu. Ak sa nechcete vzdať podpätkov, tak ani tu nezúfajte – mokasíny sa v priebehu rokov začali vyrábať i na podpätku. Vyzerajú ako veľmi elegantné lodičky, majú hrubší podpätok a sú väčšinou z kože a pevnejších materiálov. Obujete aj vy na jeseň svoje mokasíny?

Zdroj: www.polyvore.com , www.ccc.euwww.humanic.net

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Tereza. Článok nájdete v kategórii topánky, obuv.