Nevzdávajte sa ich kvôli jeseni! / Šaty a sukne jeseň 2013

Nevzdávajte sa ich kvôli jeseni! / Šaty a sukne jeseň 2013

27. septembra 2013, šaty, sukne, dámske oblečenie, jeseň 2013, Zara, Mango, členková obuv, zvieracie motívy

Sponzorovanej odkazy:

Ak si myslíte, že s končiacou sa letnou sezónou tiež odzvoní dámskym šatám a sukniam, tak ste na omyle. Ich éra je ešte len v začiatkoch. Rozdiel medzi dámskymi letnými šatami a sukňami a jesennými šatami a sukňami je ale značný. Iné v strihu, materiáloch, farbách a vzoroch. S jeseňou totiž prichádza aj chladnejšie počasie. Šaty a sukne sa mu musia prispôsobiť. Dlhé rukávy a dokonca aj roláky tu nie sú výnimkou. Miesto ľahkých a vzdušných materiálov naopak kožené a teplé pletené. Napriek tomu všetkému sú šaty a sukne stále ženské a zmyselné.

Zara a Mango

Inšpiráciou sa vám môžu stať napríklad jesenné šaty a sukne od prvotriednych módnych značiek Zara a Mango. Vo svojej tohtoročnej jesennej kolekcii vám ponúknu skutočne ojedinelé kúsky. Zara, ako značka špecializujúca sa predovšetkým na dámsku elegantnú módu, si starosti so šatami a sukňami nerobila. Vládne tu konzervatívna čierna farba, s ktorou ale súťažia jesenné farby ako sú vínová a červená. Na niektorých šatách sa objavujú i zvieracie motívy, ktorých si na jeseň 2013 užijeme dosýtosti. Materiál, ktorý u Zary hrá prím, tak to je koža. Pravá aj syntetická.

Modely šiat a sukní Mango sa trochu líšia. Začnime u dĺžky. Značka Mango je oveľa odvážnejšia. Väčšina sukní a šiat nedosahuje ani dĺžky ku kolenám. Všetky šaty majú dlhý rukáv a sú doplnené opaskom. Rovnako ako Zara, tak aj Mango si našlo obľubu v koži, a preto v jesennej kolekcii nájdeme dosť kožených puzdrových sukní.

Ako na to?

Je jeseň. Šaty a sukne nemôžeme kombinovať tak ako v lete. Do chladnejšieho počasia je potrebné sa vyzbrojiť. O niečo jednoduchšie to bude s jesennými šatami, ku ktorým nie je potreba hľadať ten správny horný diel v podobe blúzok a svetríkov. S ostatnými doplnkami to je ale rovnaké. Aby nám vonku neumrzli naše nohy, ktoré sukne a šaty odhaľujú, bude potrebné ich obliecť. Vyskúšať môžete napríklad legíny, ktoré sú v mnohých modeloch aj zateplené. O niečo menej vás potom zahrejú pančuchy, ktorých prednosťou je, že sa dajú zohnať v úžasných jesenných farbách žltej, červenej, hnedej či oranžovej, ktoré sú, tak ako každý rok, na jeseň v móde. Obuť si k tomu všetkému môžete napríklad ľahšie čižmy alebo členkové topánky, ktorým zase začína sezóna. Svetríky a bundy sú samozrejmosťou.

Zdroje: www.polyvore.com , www.zara.com , www.mango.com , Thinkstock

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Hedvika F.. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie.