Polarizované slnečné okuliare sú v lete číslo 1!

Polarizované slnečné okuliare sú v lete číslo 1!

10. augusta 2013, slnečné okuliare, okuliare, polarizované slnečné okuliare, polarizované sklá, ray ban, oakley

Sponzorovanej odkazy:

Polarizované slnečné okuliare sú v lete číslom jedna! Pýtate sa prečo? Dáme vám hneď niekoľko vysvetlení. Po prečítaní nám iste dáte za pravdu a pôjdete si jedny kúpiť. Prečo u slnečných okuliarov zvoliť polarizačné sklá?

Polarizované sklá sú alebo by mali byť tou najdôležitejšou vecou pri výbere nových slnečných okuliarov. Sú nesmierne dôležité z hľadiska ochrany vašich očí. UV žiarenie a s ním spojené slnečné lúče sú rok od roku nebezpečnejšie, a preto je nevyhnutné svoje oči chrániť. Toho docielite len vďaka kvalitným slnečným okuliarom – okuliare s polarizačnými sklami. Tie totiž eliminujú odlesky, ktoré vďaka slnečnému žiareniu spôsobujú nepríjemné oslnenie, vďaka čomu vás môžu napríklad páliť oči. Pohľad skrz okuliare napriek tomu naďalej zostáva jasný a zreteľný, nenechajte sa preto zmýliť, že by ste vďaka polarizačným okuliarom videli šero. Polarizačné sklá navyše umožňujú výbornú viditeľnosť detailov, zvyšuje sa tak koncentrácia užívateľa, nebolia vás oči a necítite sa unavení. Oči sa vďaka polarizačným sklám toľko nenamáhajú. Tieto okuliare sa dajú perfektne využiť na letnej dovolenke, ale ocenia ich určite aj vodiči alebo milovníci zimných návštev hôr.

KTORÉ SÚ TIE SPRÁVNE?

Farba skiel hrá takmer najdôležitejšiu úlohu. Vašou požiadavkou by mali byť také sklá, ktoré vaše oči nevyčerpávajú, neskresľujú základné farby (dôležité pre vodiča) a tiež by sklá nemali byť ani príliš svetlé, keďže ochrana pred slnečným žiarením sa tým znižuje. Tým však nemyslíme, že by iná certifikovaná optika vo svetlých farbách bola nevhodná, ba naopak. Okuliare vám odporúčame vyberať na dennom svetle alebo v predajniach, kde je denné svetlo imitované. S akýmikoľvek pochybnosťami sa zverte obsluhe obchodu, tam vám iste dobre poradia, aby ste vybrali tie správne okuliare. Po výbere vhodných skiel hľaďte tiež na obrubu okuliarov, ktorá by vás v žiadnom prípade nemala nikde tlačiť. Medzi obľúbené značky polarizovaných slnečných okuliarov patrí predovšetkým Polaroid, Ray Ban a Oakley. Či sa budete držať trendov či radšej zvolíte praktickosť a využijete ich aj na šport, to je čisto na vás. Hlavne svoje oči v lete chráňte!

Zdroje: Thinkstock, www.polyvore.com

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Tereza K.. Článok nájdete v kategórii doplnky.