Značka Chatty: nová kolekcia New Season je abstraktne žiarivá

Značka Chatty: nová kolekcia New Season je abstraktne žiarivá

25. novembra 2021, Značka Chatty, nová kolekcia, kolekcia New Season, Chatty,

Sponzorovanej odkazy:

Už zavedená návrhárska dvojica Anna Tušková a Radka Sirková , aktuálne prezentujú svoju poslednú kolekciu značky Chatty . Tou sa stala práca švédskej módnej ilustrátorky Liselotte Watkins.

New Seasons

Definíciu práce Liselotte Watkins možno zhrnúť ako žiarivé farby, abstraktné figúry a keramika. Umelkyňa sa preslávila kolaboráciami so značkami ako Prada, alebo Marimekko, pričom jej dielo je oslavou ženskosti cez alegorické postavy vzdoru, istoty a zraniteľnosti.

O podobnú emóciu ako Liselotte Watkins sa teraz pokúša vo svojej kolekcii návrhársky tandem Sirková – Tušková. Kolekciu objíma divoké spektrum žiarivých farieb, ale aj ľahko kombinovateľné a praktické línie. Základom sú luxusné materiály – splývavá vlna, hodváb, koža, brúsená bavlna v prémiovej kvalite.

„Naša posledná kolekcia bola prieskumom pre nás neprebádaných vôd. Teraz sme zvolili väčšinu materiálov bez štruktúry, iba vo veľmi výraznej farebnosti a pokúsili sme sa ich uplatniť v našom športovo elegantnom rukopise. Súčasne sme sa snažili nájsť ideálnu „Chatty“ siluetu šiat, ktorá potom prepožičala formu celej kolekcii“ , hovorí o kolekcii jedna z autoriek Radka Sirková .

Chatty ready to wear

Posledná Chatty ready to wear rada obsahuje skvele nadčasové a univerzálne, variabilne kombinovateľné a nositeľné modely. Všetko zabalené do precízneho krajčírstva v siluetách podľa potrieb modernej klientely. Značka Chatty sa v priebehu svojej kariéry zapísala ako ambasádor českého denimu. Preto nechýbajú ani denimové kusy, vytvorené z luxusného denimu s obsahom kašmíru.

Predstavenie kolekcie prebehlo formou showroomovej prezentácie v priestoroch PR agentúry Friendly Friends. Partnerom prezentácie sa stala spoločnosť Ultra Premium Brands a Campari.

  • Finálny styling kolekcie má na svedomí štylistka Milena Žuravljová
  • Lookbook vznikol v spolupráci s fotografom Ivanom Kaššou

Čo je značka Chatty

Štúdio Chatty patrí v súčasnej dobe k najrešpekto­vanejším a najobľúbenejším módnym značkám v Českej republike. Z pôvodne streetwearového konceptu sa návrhárky Radka Sirková a Anna Tušková vypracovali na pozícii lídrov súčasnej domácej he-endovej módy. Ich kolekcie vznikajú výhradne v českej produkcii a so zreteľom na udržateľnosť. Štúdio získalo v septembri 2017 prestížne ocenenie Design IT Award Vogue Italy a Vogue Ukraine. V rovnakom roku boli dizajnérky zaradené časopisom Forbes do výberu najvplyvnejších žien Česka a časopis Elle označil CHATTY ako World's Up and Coming Fashion Talent.

Značka je držiteľom ocenenia Designblok Editors In Chief Award. Návrhárky svoje kolekcie pravidelne prezentovali v rámci Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku a svoju prácu predstavili aj na oficiálnych týždňoch módy v Berlíne, Amsterdame, Kyjeve a Varšave. Ako súčasť predajných showroomov sa v uplynulých troch rokoch prezentovali počas Parížskeho Fashion Weeku.

Zdroj foto: Ivan Kašša

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Pavla Jelínková. Článok nájdete v kategórii módni návrhári.