Nová kolekcia značky Leeda: TOUCH ME! vol.2

Nová kolekcia značky Leeda: TOUCH ME! vol.2

12. júla 2021, nová kolekcia Leeda, Leeda, TOUCH ME! vol.2, dámske šaty, tričká, sukne

Sponzorovanej odkazy:

Nová kolekcia Leeda voľne nadväzuje na kolekciu s názvom TOUCH ME! Vznikli nové strihy, dezény látok aj výšivky. Farebnosť je oproti minulej kolekcii sviežejšia a celkovo jasnejšia.

Čiernu a bielu dopĺňajú kobaltová modrá, tyrkysová aj ružová. Strihy sú minimalistické, modely variabilné, často asymetrické, línie čisté a jednoduché. Novo vznikli aj večerné modely posiate flitrami, niekoľko svadobných modelov, alebo variabilné vrstvené korzetové šaty s originálnou potlačou.

Potlače látok

Autorské potlače materiálov vznikli v spolupráci s grafickým dizajnérom Mariom Corradinim.

„Ako výraz úcty k použitým materiálom vznikla z fotografií odstrižkov látok z kolekcie veľká fotokoláž, ktorá poslúžila ako základ pre celú kolekciu. Výsledný vzor, hoci je zložený z "odpadového materiálu“ pôsobí ako abstraktný obraz ktorého štruktúry lákajú k dotyku. Do stylingu som vybrala šperky od renomovanej dizajnérky JANJA Prokić aj mladé talentovanej šperkárky a študentky UMPRUM Magdalény Šťastníkovej. Tenisky od Pár Prague s modelmi perfektne ladia a exkluzívne je možno v LEED tiež zakúpiť. "Hovorí dizajnérka Lucia Kutálková.

Leeda bola založená roku 2003

Tvorba Lucie Kutálkovej je minimalistická, s premysleným detailom, dôrazom na nositeľnosť, kvalitu, nadčasovosť aj udržateľnosť. Venuje sa tiež individuálnej zákazkovej tvorbe. Jej dizajn sa vyznačuje ľahkosťou a eleganciou aj netradičným kombinovaním športových a elegantných prvkov. Vyžaruje zdravé sebavedomie a nezávislé myslenie.

Leeda podporuje udržateľnosť, a preto je možné si niektoré modely jednorázovo zapožičať. Môžete ju navštíviť v kamennom obchode v Bartolomejskej ulici neďaleko Národného divadla. Nájdete tam nielen kolekcie Leeda, ale aj starostlivo vybrané šperky a doplnky, najmä lokálnych dizajnérov. Dizajnérka je tiež spoluzakladateľkou nízkoprahovej dielne pre ženy v ťažkej sociálnej situácii – Metráž.

Návrhy pre celebrity

Navrhovala kostým aj na natáčanie pre Liv Tyler či ex Bond Girl Oľgu Kurylenko. V LEED nakupovali oscarové herečky Tilda Swinton, alebo Susan Sarandon a na českom červenom koberci ich s obľubou nosia Jenovéfa Boková, Aňa aj Ester Geislerové, Ivana Jirešová, Barbora Poláková, Erika Stárková a ďalšie nielen známe osobnosti.

Optická realizácia kolekcie

  • foto: Anežka Horová
  • šperky: Janja Prokić, Magdalena Šťastníková
  • topánky: Pár Prague
  • modelka: Karolína / New Aliens
  • make up: Renata Zelinková
  • kreslo: Stella Atelier

Viac na

Zdroj foto: Leeda

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Pavla Jelínková. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie, módni návrhári a značky a značkové oblečenie.