Kam pre inšpiráciu, do čoho v tejto dobe investovať? Čechov zaujalo zlato

Kam pre inšpiráciu, do čoho v tejto dobe investovať? Čechov zaujalo zlato

4. augusta 2020,

Cena zlata raketovo rastie. Nie je predo divu, že je o investície do zlata celosvetový záujem. V Českej republike ešte väčší.

Zvýšenému záujmu o zlato nahráva v Českej republike silná koruna. Trvalo sa na tejto výške neudrží, už vôbec nie teraz, kedy boli oznámené nie zrovna najlepšie ekonomické výsledky. OECD naviac prehlásilo, že česká ekonomika bude piatou najpostihnutejšou ekonomikou koronavírusovou krízou. Preto Česi nečakajú a nakupujú zlato. Do nákupu sa už pustila aj Česká národná banka. Ktorá po dlhé obdobie zlato skôr predávala. Teraz naopak otočila a nakupuje.

Ak niečo dneska rastie tak je to zlato

Zlato sa v dobe koronavírusovej krízy ukázalo byť stabilnou investíciou. To v posledných týždňoch naštartovalo obrovský záujem o zlato a jeho cena rastie. Odborníci odhadujú, že jeho cena klesať nebude a dokonca ďalej porastie. Kde skončí? Ťažko odhadnúť. Pravdou je, že k 27. 7. 2020 prekonala cena zlata svoj rekord, 1945 $ za uncu. Prekoná aj 2000 € za uncu? Podľa odborníkov je to viac ako pravdepodobné.

Zlato sa v dobe koronavírusovej krízy ukázalo byť stabilnou investíciou.Zlato sa v dobe koronavírusovej krízy ukázalo byť stabilnou investíciou.

Ako investovať do zlata?

Do zlata sa investuje vo veľkom a výhodné je to aj pre nás, Slovákov. Zlato je dobrou voľbou pre zúročenie majetku, ale aj istota proti strate jeho hodnoty. Nakúpiť investičné zlato môžete aj u nás. Pražská mincovna má svoju predajňu aj v Bratislave na Dunajskej ulici č. 68. Kúpite tu kvalitné investičné zlato uznávaných značiek.

A na záver pre laikov: Viete čo je investičné zlato?

To má dve podoby. Sú to zlaté investičné zliatky, ktoré laici poznajú pod názvom zlaté tehly. Najuznávanejšie zliatky pochádzajú zo švajčiarskych rafinérií. Práve tie predáva aj bratislavský obchod s investičným zlatom. Druhou možnosťou sú investičné zlaté mince. Nejde o numizmatické zlaté mince. Investičné zlaté mince a zliatky sú ako investičné zlato mince rovnocenné.

Autorom článku je Redakce. Článok nájdete v kategórii ostatné.