Ľanová top desiatka: vyberte si na leto

Ľanová top desiatka: vyberte si na leto

10. augusta 2020, ľan, ľanové oblečenie, ľanové šaty, overal, ľanové blúzky, ľanové sukne, Nila

Sponzorovanej odkazy:

Na jeho dávnu slávu sa na chvíľu zabudlo, ale vracia sa s o to väčšou slávou. Ľan je tento rok letným materiálom číslo jedna, a ak ste ešte neobjavili jeho benefity, je na čase to napraviť. Zrejme už totiž v horúcich dňoch nebudete chcieť nosiť nič iné.

Čo dokáže ľan

Pre letné sparné dni, kedy teploty šplhajú k tropickým „tridsiatkam“, by ste ťažko hľadali príjemnejší materiál. Prečo? Ľan totiž oplýva schopnosťou termoregulácie, kedy podobne ako napríklad hodváb dokáže v lete chladiť a v zime zahrievať. Jeho ďalším nesporným benefitom je výdrž. Pýši sa totiž veľmi pevným vláknom, ktoré s prehľadom odoláva pranie aj nosenie a ľanové kúsky tak budete môcť nosiť sezónu za sezónou, bez straty na kráse a kvalite. A do tretice – ľan je prírodným materiálom, a tak ak vám otázka udržateľnosti nie je ľahostajná, máte o dôvod viac, prečo dať ľanovým kúskom šancu.

Ľan stokrát inak

Aby sme uviedli veci na pravú mieru, ľan má aj svoju nevýhodu. A tou je krčivosť materiálu. Návrhári však s týmto drobným nedostatkom počítajú a dokážu z neho vo väčšine prípadov urobiť výhodu. Ľanové kúsky totiž práve vďaka stláčaniu získavajú zaujímavú štruktúru a tým pádom neopozeraný a originálny vzhľad, ktorý môže vyzerať zakaždým odlišne. Pri balení na dovolenku si tak nemusíte lámať hlavu s tým, že sa vám ľanové šaty trochu pokrčia. Je to v móde!

Znovuobjavený a milovaný

Zohnať tento rok v lete ľanový kúsok nie je problém. Napríklad obchod nila.cz ponúka nespočetné množstvo ľanových kúskov, do ktorých sa nejde nezamilovať. Nechýbajú medzi nimi zapínacie šaty v prírodných tónoch, ale ľan dá vyniknúť aj klasickým vzorom ako sú kocky či prúžky. Dokonale vyzerá na overaloch s dlhými nohavicami, ktorým dodáva na ležérnosti, a svoje miesto má aj na topoch, sukniach či šortkách. Pristanú mu ako spomínané prírodné odtiene, tak aj sýtejšie smaragdové či modré tóny.

Foto: Nila

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Jana Krajčová. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie.