Ako sa štýlovo obliecť na vonkajšie športovanie?

Ako sa štýlovo obliecť na vonkajšie športovanie?

27. marca 2020, oblečenie, športové oblečenie, funkčné oblečenie, outdoorové oblečenie, Fashion Prague Arena Outlet, šport

Sponzorovanej odkazy:

Ak ste sa v zime rozhodli, že hneď ako sa oteplí, opustíte teplo posilňovne a vyrazíte športovať von, prichádza váš čas. Počasie už k outdoorovým aktivitám nejakú dobu nabáda a bola by škoda slnka a príjemných teplôt nevyužiť. Aby ste si beh či ďalšie športy naozaj užili, kúpte si kvalitné funkčné oblečenie, ktoré vám zaistí komfort a zároveň vás bude svojim dizajnom baviť.

Ako sa obliecť do nižších teplôt?

Aj keď už občas slnečné lúče lákajú k tomu obliecť sa len ľahko, ak nie vybehnúť von len v tričku, nespoliehajte na to, že sa pohybom zahrejete. Mohli by ste to odniesť nepríjemným prechladnutím. Pri teplotách nižších ako 15 stupňov si vždy oblečte tri vrstvy – funkčné tričko s dlhým rukávom, ďalšie tričko či mikinu a následne ľahkú bundu. Tá by mala byť ideálne nepremokavá. A čo obliecť na nohy? Správnou voľbou sú legíny, na ktoré si môžete ešte obliecť šortky. Druhou možnosťou sú hrubšie tepláky.

Po akom materiály siahnuť?

Zvlášť, ak kupujete športové oblečenie na internete, kedy si na neho nemôžete siahnuť, je dôležité venovať veľkú pozornosť materiálom, z ktorých je ušité. Hľadajte predovšetkým oblečenie z polyesteru či polypropylénu, pridaný môže byť ďalej elastan, alebo iný materiál zabezpečujúci pružnosť. Čo sa týka spodných vrstiev oblečenia, môžete siahnuť aj po merino vlne, ktorá vyniká svojimi izolačnými schopnosťami. Keď hľadáte materiály prírodné, ako vhodná alternatíva sa ponúka bambus, ktorý má podobné vlastnosti ako umelé materiály, teda dobrú termoreguláciu, vysokú odolnosť a schopnosť odsávať pot. Ak sa v materiáloch príliš nevyznáte, nechajte si poradiť priamo v obchodoch. Poradia vám napríklad v centre Fashion Arena Prague Outlet.

Aké sú trendy?

Absolútnym hitom roku 2020 sa stáva multitaskové oblečenie. Jeho hlavná výhoda tkvie v tom, že nie je určené len pre jednu konkrétnu aktivitu, ale hodí sa na pešiu túru, beh aj do posilňovne. Druhým hitom je udržateľnosť, kedy sa ľudia snažia vyhľadávať alternatívne, prírodné materiály a tiež chcú, aby oblečenie vydržalo čo najdlhšie.

Foto: Fashion Prague Arena Outlet

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Jana Krajčová. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie, pánske oblečenie, topánky, obuv a značky a značkové oblečenie.