CES 2020: hlavné trendy k zlepšeniu života a sveta

CES 2020: hlavné trendy k zlepšeniu života a sveta

6. decembra 2019, CES 2020

Sponzorovanej odkazy:

Hoci je módny magazín LuxuryMag dieťa milovníkov módy a značkového oblečenia, neujdú mu ani novinky týkajúce sa životného štýlu, inovácie a individuálnej krásy, ktorú nielen v móde podporujeme. Napriek tomu, alebo práve preto teraz prinášame niečo z tak trochu inej šálky. Aj keď inovácie obzvlášť tie vedúce k zlepšeniu života prípadne sveta, sa týkajú nás všetkých aj módy a životného štýlu ako takého.

CES 2020 takou akciou bezpochyby je. CES 2020 je totiž medzinárodným veľtrhom inovácií, kde sa každoročne predstavujú nové generácie technológií, ktoré si dávajú za cieľ zmeniť svet k lepšiemu, začne už v priebehu niekoľkých týždňov. Za svoju takmer päťdesiatročnú históriu zmenil CES spôsob, akým žijeme, pracujeme, alebo sa bavíme. Na veľtrhu sa pravidelne predstavujú novinky, ktoré menia náš svet a utvárajú to, akým spôsobom komunikujeme s blízkymi, ako fungujú naše domovy, kancelárie, autá a dokonca aj mestá.

CES 2020

Tak ten bude svojou náplňou naozaj fenomenálny. Predstaví sa viac ako 4 500 spoločností, ktoré budú prezentovať svoje výrobky a riešenia. Veľtrh prebehne celkom na priestore o rozlohe 269 000 m2 a budete tu vidieť najnovšie technológie od 5G a mobilnej konektivity až po umelú inteligenciu, rozšírenú a virtuálnu realitu, robotiku, inteligentné mestá, nové trendy v automobilovom priemysle, digitálne zdravie a mnoho ďalšieho.

Čo patrí medzi hlavné témy tohtoročného veľtrhu?

5G a mobilné pripojenie

Mobilné siete 5G začínajú fungovať po celom svete s bezkonkurenčnou kombináciou vysokej rýchlosti, vysokej kapacity a nízkej latencie. CES 2020 bude centrom všetkých inovácií, ktoré sa týkajú 5G. Najnovšie zariadenia, aplikácie a služby od najväčších hráčov v odbore a výnimočných startupov.

Umelá inteligencia

Inteligentné stroje a aplikácie robia náš svet prispôsobivejším a pohodlnejším. Softvér presne odhaduje naše potreby a robí za nás múdre rozhodnutia. S tým, ako miznú bariéry pre strojové učenie a prácu s jazykom sa objavujú nové aplikácie a možnosti. Na CES 2020 budú prítomní inovátori naprieč všetkými technologickými odvetviami, ktorí predstavia to najnovšie v AI. Medzi nimi napríklad John Deer, Kyocera, Doosan a Brunswick.

Digitálne zdravie

Technológie umožňujú ľuďom lepšie sa starať aj o vlastné zdravie. Lekári majú k dispozícii nové metódy a vyšetrenia, ktoré pacientom efektívnejšie zaisťujú lepšiu kvalitu života. V posledných desiatich rokoch došlo k rýchlemu rozvoju tohto obdobia. Systémy aplikujúce umelú inteligenciu dokážu detekovať rakovinu kože lepšie ako človek, mapovanie ľudského genómu zasa otvára nové možnosti pre personalizovanú farmakológiu, riadiacu sa individuálnymi potrebami jedinca. Veľtrh CES 2020 predstaví najnovšie prelomy v oblasti digitálneho zdravia od hlavných hráčov na trhu vrátane spoločností Philips, Omron Healthcare, Myant, Procter & Gamble, Cigna a Humana.

Inteligentné mestá

Múdre mestá robia z urbanistického chaosu technologicky riadený raj. Spojením ľudí a služieb s pomocou technológií, budú naše mestá efektívnejšie a udržateľnejšie, čo prispeje k zníženiu znečistenia ovzdušia, dopravných zápch a dokonca aj trestnej činnosti. CES 2020 predstaví organizácie, ako je Ministerstvo dopravy USA, spolu so spoločnosťami ako Hitachi, Siemens a NTT, ktoré ukážu možnosti budúcich inteligentných mi­est.

Technológia vozidla

Automobily sa v minulých rokoch stali najnáročnejšími zariadeniami, ktoré spájajú pokroky v oblasti mobilnej komunikácie, umelej inteligencie, dizajnu a mnoho ďalšieho. CES 2020 predstaví to najnovšie z automobilového priemyslu a techniky na ploche väčšej ako mnoho samostatných autosalónov. Tohtoročný veľtrh CES predstavuje viac ako 160 vystavovateľov zaoberajúcich sa technickým vybavením vozidiel – vrátane 10 významných automobiliek, predstavujúcich vozidlá s vlastným pohonom, koncepčné a prepojené vozidlá.

Cestovanie a cestovný ruch

Každá firma je dnes technologickou spoločnosťou. Aj odvetvia, ktoré nie sú tradične technologické využívajú inovácie na to, aby ďalej rozvíjali svoje podnikanie a zvyšovali spokojnosť užívateľov. Špeciálna sekcia CES 2020 predstaví, ako technológie transformujú oblasť cestovného ruchu. Generálny riaditeľ Delta Air Lines Ed Bastian, prvej leteckej spoločnosti, ktorá sa zúčastňuje CES, odprezentuje úlohu technológie v globálnom cestovaní.

Odolnosť

Prírodné katastrofy a mimoriadne udalosti sú bohužiaľ súčasťou nášho každodenného spravodajstva. CES 2020 predstaví technológie, ktoré pomôžu krajinám a obciam byť na takéto udalosti pripravené, vedieť na ne reagovať a následne sa revitalizovať. Ministerstvo vnútornej bezpečnosti USA, Growgenix a Oxicool predstaví riešenia, ktoré pomáhajú komunitám, aby boli zdravé a bezpečné, aby mali dostatočné dodávky energie a zásobenie potravinami.

Od cestovania po zábavu, od zdravia ku vzdelávaniu a doprave. Technológie dnes ovplyvňujú takmer všetky aspekty nášho života a robia naše životy lepšími. CES 2020 predstaví tie najväčšie technologické inovácie a budúcnosť technológií od 7. do 10. januára. CES 2020 prebehne v čase od 7. do 10. januára 2020 v Las Vegas. Viac nájdete na CES.tech .

Zdroj foto: CES 2020

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Pavla Jelínková. Článok nájdete v kategórii ostatné.