Nová značka šetrnej bezodpadovej kozmetiky bola vyvinutá v Česku

Nová značka šetrnej bezodpadovej kozmetiky bola vyvinutá v Česku

12. novembra 2018, Nafigate cosmetics, značka, bezodpadová kozmetika

Sponzorovanej odkazy:

Je tu cirkulárna revolúcia v kozmetickom priemysle! A stala sa v Česku! Dňa 10. októbra 2018 v Prahe prebehla tlačová konferencia, na ktorej bola predstavená nová generácia kozmetických produktov, ktoré znamenajú revolúciu v oblasti kozmetiky.

Produkty novej generácie kozmetiky korešpondujú s princípmi cirkulárnej ekonomiky a predchádzajú vzniku akýchkoľvek odpadov, ktoré zaťažujú systém povrchových a podzemných vôd ako sú mikroplasty a mikropolutanty.

Jedná sa o celosvetovo prvú kozmetiku, ktorá je úplne metabolizovaná. A Česká republika sa môže pýšiť tým, že táto kozmetika bola vyvinutá aj vyrobená práve tu. Tlačovej konferencii sa zúčastnil okrem iných aj americký expert na polyméry a globálny opinion leader Dr. Yash P. Khanna, ktorý sa stal krstným otcom tejto novej kozmetiky bez mikroplastov.

Páchateľom je Inštitút Cirkulárnej Ekonomiky

Inštitút Cirkulárnej Ekonomiky sa môže tešiť, že inovácie postupujú ďalej. Pred letom predstavili verejnosti novú biotechnológiu HYDAL a teraz majú ďalší zárez na pažbe pomôcť životnému prostrediu i ľuďom. Uvádza prvý produkt, ktorý vďaka tejto technológii uzrel svetlo sveta a nezaťažuje životné prostredie.

"Do rúk sa nám dostáva produkt, ktorého základná myšlienka je založená na uzavretom toku materiálov, ktoré oproti konkurenčným produktom nie sú zdrojom mikroplastov, čo je jeden z globálnych problémov 21. storočia. Opäť sa navyše ukázalo, ako kľúčová je interdisciplinárna spolupráca pre rozjazd udržateľného biznisového plánu, ktorý má dnes vďaka svojej unikátnosti globálny potenciál. České firmy tak znovu ukázali, že cirkulárny prístup pre nás poskytuje celý rad zatiaľ netušených možností ", dopĺňa Soňa Jonášová, riaditeľka Inštitútu Cirkulárnej Ekonomiky.

Nafigate Cosmetics

Kozmetika bola pomenovaná Nafigate a jej prvým produktom v rade je kokosové pestovacie peelingové mlieko s puncom šetrnej kozmetiky. Sympatické balenie s vyobrazenou korytnačkou ako synonymom čistoty oceánov a tak ohľadom na životné prostredie, má objem 250 ml.

Zdroj foto: Inštitút Cirkulárnej Ekonomiky, Nafigate Cosmetics

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Pavla Jelínková. Článok nájdete v kategórii ostatné.