Sada Menarche: pre koho je určená?

Sada Menarche: pre koho je určená?

13. októbra 2018, Sada Menarche a dospievanie dievčat

Sponzorovanej odkazy:

Česká značka Pikl vytvorila Sadu Menarche pre dievčatá v období prvej menštruácie. Balíček zrozumiteľnou formou informuje o menštruácii a všetkých menštruačných pomôckach.

Obdobie prvej menštruácie znamená prechod k ženstvu a obrovskú zmenu vo vlastnom vnímaní seba samého – prináša ale aj čisto praktické otázky. Ani dnes nie je samozrejmosťou, že sa dievčatám doma či v škole dostane úplných, nepredpojatých informácií, ktoré by sa pritom neobmedzovali na čisto biologický pohľad.

Prvá menštruácia znamená aj novú fázu v živote ženy, vlastným poňatím intimity a sexuality aj krok na ceste z detstva k ženstvu. Menarche je slovo gréckeho pôvodu a znamená prvá menštruácia. „Poďme dievčatá pripraviť na menštruáciu zo všetkých uhlov pohľadu,“ hovorí autorka informáciami aj darčekmi nabitej Sady Menarche. Ide to aj bez zbytočných rozpakov a obáv.

sada Menarchesada Menarche

V krásnej darčekovej krabici dievčatá nájdu jednotlivo balené informačné kartičky, ktoré okrem iného stručne predstavujú každú známu menštruačnú pomôcku: od konvenčných vložiek a tampónov až po tie menej známe ako je menštruačná huba či technika voľnej menštruácie. Väčšina balíčkov obsahuje vzorky od kvalitných českých výrobcov, ktoré si dievča môže postupne vyskúšať; prípadne zľavy na obstaranie menštruačných pomôcok.

zo sady Menarchezo sady Menarche

Spoluautorkou Sady Menarche je odborníčka na ženské témy, ktoré potvrdzujú, že zdravý postoj k menštruácii má obrovský vplyv na sebavedomie, sexualitu a ženskosť. Úlohou Sady Menarche je zásobiť dievčatá vierohodnými informáciami o ženskom tele a dať im rôzne možnosti; každé dievča najprv musí spoznať samu seba a zvoliť si, čo je pre ňu najvhodnejšie.

krst sady Menarche – Tamara Kľušovkrst sady Menarche – Tamara Kľušov

„Chceme, aby menštruácia bola vnímaná ako prirodzená súčasť ženy, aby o nej rodičia boli schopní so svojimi dcérami bez hanby hovoriť,“ hovorí autorka Sady. Sada Menarche je ideálny darček pre dievčatá, ktoré očakávajú alebo nedávno dostali svoju prvú menštruáciu. Je možné ju zakúpiť na eshope firmy Pikle, novo aj v českej verzii. Na webe Sady nájdete množstvo informácií o Sade a zaujímavý blog, v ktorom autorka a spolupracovníčka ďalej rozvádza niektoré súvisiace témy.

oslava na uvedenie sady Menarche na trhoslava na uvedenie sady Menarche na trh

Zdroj foto: Pikle

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Pavla Jelínková. Článok nájdete v kategórii ostatné a parfémy a kozmetika.