Slizský zázrak

Slizský zázrak

7. októbra 2018, slimáky, Skin Pharmacy, BigBrands, starostlivosť o pleť

Sponzorovanej odkazy:

Stále hľadáme zázračné ingrediencie proti starnutiu pleti. Do krémov sa pridávajú rôzne oleje, vitamíny, zvieracie produkty. Jedným z objavov posledných rokov je záhradný škodca a zároveň francúzska delikatesa: slimáky.

Áno, slimák, teda jeho sekrét, odborne filtrát. Obsahuje napríklad kyselinu hyaluronovú a glykolovú, rad proteínov, ako sú kolagén a elastín, vitamíny A, C, a E alebo anti mikrobiálne a meďnaté peptidy.

Skin Pharmacy: Hydratačná starostlivosť s retinolom za 34 €Skin Pharmacy: Hydratačná starostlivosť s retinolom za 34 €

To sú všetko látky, ktoré majú preukázateľne priaznivé účinky na pleť. Slimákom pomáhajú ochrániť kožu proti poškodeniu, infekcii, vysušeniu aj UV žiareniu a tiež rýchlo obnoviť akékoľvek zranenie kože aj ulity. Mäkkýše na Zemi žijú už od prvohôr, tak sa za tých 500 miliónov rokov dokázali dokonale prispôsobiť. Už Hippokrates, najväčší lekár antického Grécka, pridával drvené slimáky do masti na kožné zápaly.

Skin Pharmacy: Multivitamínový denný krém za 33 €Skin Pharmacy: Multivitamínový denný krém za 33 €

Súčasný boom záujmu o slimačí hlien odštartovali chilskí farmári, ktorí chovajú slimáky pre francúzske reštaurácie. Všimli si, že sa im zjemnila koža na rukách. Takže si môžete na záhrade odchytiť slimáka a nechať si ho liezť po tvári (nesmejte sa, túto procedúru ponúkajú aj luxusné kozmetické salóny a obľúbená je najmä v Ázii), alebo si zaobstarať krém so slimačím filtrátom.

Skin Pharmacy: Nočná proti vrásková starostlivosť za 30 €Skin Pharmacy: Nočná proti vrásková starostlivosť za 30 €

Unikátny produkt od Skin Pharmacy

„Slimačí“ rad kozmetických prípravkov nájdete napríklad u britskej značky Skin Pharmacy, ktorá patrí do renomovanej skupiny Skin Research, odborníka v oblasti anti-aging starostlivosti o pokožku.

Produkty Skin Pharmacy spájajú vedu a luxusnú starostlivosť. Nájdete medzi nimi prípravky pre rôzne typy a problémové pleti – séra, krémy a oleje s kolagénom, retinolom, hadím alebo včelím jedom. Tak vyskúšajte napríklad slizký zázrak!

Skin Pharmacy: Sérum so slimačím sekrétom za 26 €Skin Pharmacy: Sérum so slimačím sekrétom za 26 €

Kde ich hľadať?

Dostanete ich v niekoľkých online e-shopoch, predovšetkým na BigBrands.cz, ktorý sa špecializuje na flashsalové kampane zamerané na módu, kozmetiku a bytový dizajn. Nájdete tu veľké a obľúbené módne značky, ale aj menej známe alebo u nás neznáme brandy aj unikátne kolekcie, ktoré sa v Českej republike inak nepredávajú.

Skin Pharmacy: Nočný hydratačný krém s retinolom za 30 €Skin Pharmacy: Nočný hydratačný krém s retinolom za 30 €

Zdroj foto: BigBrands

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Pavla Jelínková. Článok nájdete v kategórii ostatné a parfémy a kozmetika.