Na vlne Japonska, alebo ako aj okuliare podliehajú móde

Na vlne Japonska, alebo ako aj okuliare podliehajú móde

10. septembra 2018, okuliare, slnečné okuliare, dioptrické okuliare, Yohji Yamamoto, Žilka Optik štúdio, doplnky

Sponzorovanej odkazy:

Či už vyberáte slnečné okuliare alebo okuliare dioptrické, je jasné, že okrem funkčnosti musia spĺňať aj ďalší dôležitý faktor – musia byť trendové a nadčasové zároveň.

Na okuliare ako doplnok je kladený veľký dôraz, majú nás totiž zdobiť na každom našom kroku. Očakávame od nich, že budú zaujímavé a dokážu svojím dizajnom upútať pozornosť, ale tiež túžime po tom, aby boli stále štýlové aj v ďalšej sezóne. Vysoké nároky na okuliare dokáže splniť Yohji Yamamoto, dizajnér s japonskými koreňmi, ktorý práve predstavuje svoju novú kolekciu!

Avantgardné Yohji Yamamoto

Sú všetko, len nie nudné. Nevšedné, originálne, avantgardné – Yohji Yamamoto skrátka vie, ako svojimi návrhmi vyraziť svetu dych. Stávajú sa tak kúskom, ktorý môže mať v hľadáčiku aj ten najvyberavejší fashionista. Stále však nezabúda na to, že okuliare musia byť nositeľné, a tak im nechýba istá dávka nadčasovosti. Hodia sa tak do zbierky úplne každému, kto dokáže podobné umenie oceniť. Jeho nová kolekcia dioptrických i slnečných okuliarov, ktorú teraz dostanete v Žilka Optik Studio, sa však pýši okrem svojich designov tiež vynikajúcim technickým prevedením, ktoré môže pôsobiť veľmi futuristicky.

Okuliare s futuristickým duchom

Novú kolekciu Yohjiho Yamamoto definujú predovšetkým tri hlavné pojmy – dráma, avantgarda a inteligencia. Sám dizajnér obdivuje ako klasickú formu, tak aj futurizmus, a dokázal to všetko vo svojom najnovšom počine skĺbiť. Výsledkom sú tak dokonale očarujúce okuliare, ktoré však vynikajú tiež špičkovým technickým prevedením a nachádzajú svoj originálny tvar cez vlastnú deštrukciu. Obdivovať na nich môžete až neuveriteľnú remeselnú zručnosť. Celkový dojem kolekcie podčiarkujú aj volené odtiene okuliarov, ktorým tiež návrhár venuje patričnú pozornosť a jednotlivé farby dopodrobna skúma. Kolekciu však najlepšie vystihujú vlastné slová Yohjiho Yamamota, ktorými popisuje jej vznik a vývoj: „So zrakom obráteným k minulosti som sa vydal späť do budúcnosti.“ Doprajte si dostatok času a objavte čaro nových slnečných aj dioptrických okuliarov v Žilka Optik Studio!

Foto: Žilka Optik Studio

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Jana Krajčová. Článok nájdete v kategórii doplnky a slnečné okuliare.