Reportáž z workshopu Levis na festivale United Islands

Reportáž z workshopu Levis na festivale United Islands

3. júla 2018, Levis, workshop, United Islands, hudobný festival

Sponzorovanej odkazy:

Na festivale United Islands, ktorý sa ako každoročne konal v treťom júnovom týždni na Kampe, Streleckom a Slovanskom ostrove, mal miesto i kreatívny workshop značky Levis.

United Islands of Prague je pravidelný hudobný festival v Prahe. Festivalový areál je bez zábran a úplne zadarmo dostupný všetkým záujemcom. Pre rodiny s deťmi je pripravený sprievodný program na Detskom ostrove.

Akcia sa koná tradične v Prahe na Kampe, na Streleckom a Slovanskom ostrove pod šírym nebom. Pestrý program nebýva len na open air časti, ale aj vo vybraných kluboch, kde festival pokračuje v nočných hodinách.

Každý rok sa festival rozrastá o nové miesta. Súčasťou hlavného programu festivalu, ktorý prebieha predovšetkým na ostrovoch, je aj zvláštna scéna Open Mike a Klubová noc prebiehajúca vo štvrtok večer v rôznych kluboch v Prahe. Na Open Mike sa každoročne predstavujú nové tváre, ale aj odvážlivci z publika.

A jedným zo zaujímavých miest bol workshop značky Levis s ich kreatívnou dielňou. Mohli ste si tu nechať upraviť čokoľvek denimovej značky Levis, ba čo viac zapojiť sa aj sami do tvorby.

Spoločne sa v stánku s dielňou vyladilo veľa denimových kúskov a k tomu ste mohli počúvať Davida Kollera, Vypsanú Fixu alebo Buty. Do rockových rytmov sa miešalo vrčanie šijacích strojov krajčírov Levis workshopu.

Tí prišívali a našívali rôzne aplikácie, napríklad drsné výtlačky zo sieťotlačovej dielne, alebo ručne vyrobené denimové ružičky, vyšívali monogramy a značky, rozvrátili panenský denim, ktorý za pár minút vyzeral, ako by ste ho nosili roky. Do rytmov bicích tlačiarní zo sieťodielní klapalo sitami s farbou, prechádzali stierkou a hučali fény sušiacimi vaše výtvory.

Na sieťotlači boli najobľúbenejšie motívy Dana Bártu, ktorý pre nás navrhol fór Levi'x Pravi's, a nežná líštička od Lely Geislerovej. Veľa z vás si vytlačilo aj grafiky s Levi Strauss, alebo naše kultové poletujúce Batwing loga v Žižkovskom tuneli.

Výtvarný kútik viedla Andrea Žabka Klváčková a letnými motívmi a farbami sa snažila privolať slnko. Úžasné bolo pozorovať kreatívny zápal mladej módnej návrhárky Natálie Dufkovej, absolventky UMPRUM, ktorá prepracovávala jednu našu ikonu – džísky.

Aplikovala na ňu kúsky z našej ďalšej kultovky – niekoľkými vyslúžilými päťstojedničkami. Pri jednej verzii sa zamerala predovšetkým na prednú časť, pri druhej naddimenzovala chrbát. Hneď ich vyskúšali herečky Aničky Kameníková a Fialová.

A ak ste Levis Workshop nestihli, môžete si svoje kúsky nechať vyladiť v niektorom z pražských Levi's® Tailor Shopov, napríklad v Palladiu alebo na Václavskom námestí 10.

Zdroj foto: Levis

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Pavla Jelínková. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie, módne peklo, pánske oblečenie a značky a značkové oblečenie.