Mint: Prague Fashion Market je opäť tu!

Mint: Prague Fashion Market je opäť tu!

1. júna 2018, Mint, Prague Fashion Market, výrobky, návrhári, dizajnéri, lokálne, divadlo, workshop

Sponzorovanej odkazy:

Tentoraz sa tešte na zážitky a pohodu v outdoore, keď ho spestrí pouličný festival v Prahe, ktorý žije hudbou. Príďte tiež!

V piatok a v sobotu 8.- 9. júna oživí Karlovo námestie v Prahe 2 trh nezávislej módy, šperkov a dizajnu s názvom MINT: Prague Fashion Market. Súčasne sa tu bude konať aj pouličný festival Praha žije hudbou. Obe akcie budú prístupné zadarmo, bez bariér a sú vhodné pre návštevu s deťmi i zvieracími miláčikmi.

Už dvadsaťdva krát

MINT market prebehne v Prahe už po dvadsiaty druhý krát. Okrem stánkov s originálnymi výrobkami a zaujímavým občerstvením budú na programe divadlá pre deti, workshop a návštevníci si budú môcť zapožičať deku a piknikovať v parku.

Organizátori MINT marketov už osem rokov organizujú nezávislé trhy, ktoré majú za cieľ podporovať lokálne návrhárov a dizajnérov, zodpovedné nakupovanie, recykláciu, slow fashion a návrat k pôvodnej, osobnej forme prezentácie a predaja výrobkov.

Načo sa môžete tešiť?

Medzi takmer sto značkami, ktoré sa zúčastnia 22. MINT: Prague Fashion Marketu, zaujme napríklad PunkTura s prešívanou secondhandovou módou zdobenou ručne robenou sieťotlačou, nádherné šperky z recyklovaných PET fliaš a nerezovej ocele IMH alebo detské oblečenie Chiaro, ktoré rastie spolu s deťmi.

Rodinná firma Jančařík vyrába topánky s minimalistickým dizajnom z kvalitných prírodných materiálov od lokálnych dodávateľov. Pod názvom Kučertina sa skrýva ručne glazúrou maľovaná, na kruhu točená keramika.

Seoul-kitchen ponúkne tri neopozerané pokrmy kórejskej a japonskej kuchyne, Nosmacarons upečú makrónky z tých najlepších surovín a ozdobia ich krásnymi potlačami. Exkluzívne vína v dizajnových fľašiach privezie Vinárstvo David Chocholatý.

Pohladenie pre dušu

V piatok o tretej popoludní zahrá Divadlo Pruhované bábiky interaktívne poňatú rozprávku O Červenej čiapočke. Deti sa naučia nové pesničky, vytvoria lesný zbor a poputujú na čistinku, kde ich čaká narodeninová oslava. Počas workshopu si potom vyrobia voňavé vankúšiky v tvare Čiapočky a vlka.

Na sobotňajšom programe je od dvoch hodín popoludní Divadlo Toymachine s hravým bábkovým príbehom Povesti české. Pre dospelých je určený workshop s Loon, počas ktorého sa návštevníci na názorných pomôckach naučia sami vyšetriť #prsníky a včas sa tak postarať o svoje zdravie.

Kedy, kde a o koľkej?

  • MINT: Prague Fashion Market 22
  • Karlovo námestie, Praha 2
  • 8.- 9. 6. 2018
  • Pia: 11: 00–19:00
  • So: 10: 00–18:00

Viac informácií

Zdroj foto: Mintmarket.cz

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Pavla Jelínková. Článok nájdete v kategórii cestovanie a dovolenky, dámske oblečenie, ostatné, pánske oblečenie a šperky a hodinky.