Buďte štýlová a originálna: oblečte kúsky z mini kolekcie jar a leto 2018 od Josefiny Bakošovej

Buďte štýlová a originálna: oblečte kúsky z mini kolekcie jar a leto 2018 od Josefiny Bakošovej

7. júna 2018, Josefina Bakošová, IMAGO, kolekcia, mini kolekcia, dámske oblečenie

Sponzorovanej odkazy:

Návrhárka Josefina Bakošová vyplnila fázu medzi kolekciou IMAGO z minulého roka a plánovanú kolekciu na jeseň a zimu 2018/2019 nielen knihou Terapia zdieľaním, ktorú dala dokopy s Ester Geislerovou, ale tiež mini kolekciu určenú pre jar a leto 2018. Tá je pritom úplne impulzívna, ale ako to už u neplánovaných vecí býva, výsledok stojí za to.

Neplánovaná a inovatívna

V mini kolekcii objavíme nielen niekoľko už existujúcich modelov v novom prevedení, ale aj pár úplne inovatívnych strihov. Novú podobu získali dva kabáty, ktoré si vzali inšpiráciu v poslednej návrhárkinej kolekcii IMAGO. Prevzali z nej strih aj farebnosť, ktorá sa tu neprejavuje nijako výrazne a oslňuje jemnou smotanovou a sýtejšou sivou. Práve sivý variant kabáta je obohatený o fazónu a opasok pre zvýraznenie dámskej siluety. O tom, že kabáty vydržia aj chladnejšie večery, vás presvedčí predovšetkým použitý materiál – hrejivá vlna. Ďalším kúskom, ktorý v novej kolekcii rozhodne stojí za pozornosť, sú šaty. Tie sa tu objavujú v typickom štýle Josefiny – majú dlhé rukávy, golier a sú ladené do neutrálnych farieb. Zaujmú splývavým strihom a prepracovanou líniou krku, ktorú podčiarkuje obľúbená „voda“.

V čiernobielom svete

Spolu s mini kolekciou predstavila Josefina Bakošová tiež sériu čiernobielych fotografií urobených Benediktom Renčom. Hlavnú úlohu si v nich strihla herečka Petra Nesvačilová a výsledok potvrdzuje, že voľba bola správna. "S Petrou sa poznáme už dlho a je jednou z mojich múz, ktoré navyše moje modely sama často nosí. Fotografie, ktoré vytvoril skvelý a uznávaný fotograf Benedikt Renč, sú výnimočné tiež lokáciou – vznikli totiž v mojom ateliéri a priestoroch secesného domu, kde zároveň sídli aj naša galéria HARDDECORE a kde je možné novú mini kolekciu zakúpiť, "hovorí návrhárka. Josefina tiež ľahko odhaľuje podobu plánovanej kolekcie pre jeseň a zimu 18/19. Tá bude opäť nadväzovať na kolekciu IMAGO, a tešiť sa tak môžeme opäť na obľúbený color blocking, ktorý sa bude tentokrát objavovať vo svojej minimalistickejšej podobe.

Foto: Josefina Bakošová

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Jana Krajčová. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie.