Deň 501®: Levi's® 501® oslavujú 145 rokov!

Deň 501®: Levi's® 501® oslavujú 145 rokov!

21. mája 2018, 145. výročie Levis 501, limitovaná edícia, džínsy, Levis, Levis 501

Sponzorovanej odkazy:

Je to neuveriteľné, ale kultové džínsy značky Levis s číselným označením 501 oslavujú famóznych 145 rokov v módnych vlnách. Ako oslávia tohtoročné jubileum najobľúbenejšie a najrozšírenejšie džínsy sveta?

Deň „D“ je 20. mája. To oslávia džínsy Levi's® 501®, prvé džínsy na svete, svoje 145. narodeniny. K pocte tohto kultového kúsku bola vytvorená špeciálna limitovaná kolekcia päťstojedničiek s farebnými a červenými gombíkmi tvoriacimi nápis „501®“ alebo „hovoriacim selvedgem“ – lemovaním s textom „Levi's® 501®“.

Kultový kúsok

Výnimočné sú džínsy so zlatými gombíkmi inšpirované nedávnym objavom – päťstojedničkami z roku 1947, tzv. džínsovým „grálom“, ktoré sa našli nenosené! Gombíky na týchto neskutočných džínsach zoxidovali práve dozlatista.

Džínsy Levi's® 501® sú nevyhnutným kúskom oblečenia pre všetkých. Od umelcov po dizajnérov, od rockerov po priekopníkov, od aktivistov až po milovníkov luxusných trendov. Každý, kto ich kedy nosil, prispel k ich stále sa rozvíjajúcemu príbehu.

Limitka ako víno

Limitovaná kolekcia je postavená na nostalgii – pozlátené gombíky pripomínajú skromné ​​začiatky. Model 501® bol v roku 1873 pôvodne patentovaný ako pracovné nohavice pre zlatokopov, ktoré vďaka spevneniu nitmi neuveriteľne dlho vydržali. Za tých 145 rokov sa päťstojednotky stali módnou ikonou a pilierom pop kultúry. Nech žije rázporok na gombíky!

Výročnú kolekciu dopĺňajú oversized tričká s kultovou potlačou z reklamy Levi's® „Button Your Fly“, ktorá vyzýva svojho majiteľa, aby si zapol rázporok.

Túto úspešnú reklamnú kampaň v roku 1990 nakrútil Spike Lee, jeden z najuznávanejších afro-amerických režisérov. Mala podporiť predaj päťstojedničiek s gombíkmi, ktoré zákazníci začali považovať za nemoderné a prekonané zipsom.

Do kampane sa mohli zapojiť sami fanúšikovia so svojim zaujímavým „gombíkovým“ príbehom, ktorý potom bol natočený a odvysielaný v reklamných brejkoch na MTV alebo v teenagerskom seriáli Beverly Hills 90210. Zapojilo sa viac ako 800 tisíc Američanov.

Tak čo, „Is your fly Buttoned?“

Oslavujte s Levis tiež – napríklad kúpou kúsku z výročnej limitky!

Zdroj foto: Levis

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Pavla Jelínková. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie, pánske oblečenie a značky a značkové oblečenie.