Prežite jar a leto vo farbách s Liběnou Rochovou

Prežite jar a leto vo farbách s Liběnou Rochovou

9. mája 2018, Liběna Rochová, návrhárka, kolekcia jar a leto 2018, modely, Colors LR18

Sponzorovanej odkazy:

Renomovaná módna návrhárka predstavuje limitovanú kolekciu pre nadchádzajúcu jarno-letnú sezónu. Módna ikona Liběna Rochová je dlhodobou stálicou českej odevnej scény. Hoci túto elegantnú ženu väčšinou zbadáte v čiernom outfite, vnútri žiari farbami. Je naozajstnou renesančnou osobnosťou, miluje farby, má farebné sny a pri počúvaní hudby tvoria pestré kompozície.

Práve tieto silné vnemy sa stali inšpiráciou pre limitovanú jarno-letnú kolekciu, ktorá vznikla v symbióze s látkami textilnej výtvarníčky Evy Jandíkovej. Základným motívom kolekcie sú kvalitné LNY z francúzskej priadze špeciálne vypestované a spracované českým výrobcom. Dialóg materiálov dotvára látka z umelého vlákna utkaná vo Švajčiarsku v identickej farebnej palete.

Part prvý

Prvú časť kolekcie tvoria overaly, šaty, blúzky, nohavice a sukne, kde je ľanová látka plne podporená uvoľneným a veľkorysým strihom aj odevnou formou. Voľné a pohodlné strihy vrátane oversize modelov sa skvele hodia do horúceho letného počasia. Vo farebnej palete hrajú prím odtiene červenej, modrej, zelenej a žltej.

Part druhý

Druhá časť kolekcie pracuje s kontrastom odlišných látok – umelého vlákna, ktoré svojou nepoddajnosťou vedie dialóg s pokorným prírodným materiálom, ľanom. Nosnú časť, v ktorej je zapracovaná nepoddajná látka, sofistikovane zdobí široký pruh, ktorý sa objavuje na nohaviciach, šatách i letnom kabáte.

Exkluzívne trio

Kolekciu uzatvárajú tri exkluzívne modely z východiskovej látky pošité transparentnými flitrami. Jedná sa o kabátik, krátke a dlhé šaty. Súčasťou letnej kolekcie sú tiež tričká s aplikáciou látkových vlákien, atraktívne kabelky a topánky.

Liběna Rochová

Rozsah tvorivej činnosti Liběny Rochovej je veľmi obsiahly. Na českej scéne, ktorú veľmi často zastupuje v zahraničí na výstavách a prehliadkach vo Viedni, Paríži, Lyone, New Yorku, Dusseldorfe, Los Angeles, pôsobí niekoľko rokov. Jej odborné predpoklady a schopnosti jej dovolili navrhovať divadelné, filmové a scénické kostýmy, umelecké objekty na telo, Toilet pre vystúpenie speváčok i bežné civilné zákazky, kolekcie pret-a-porter a konečne oblasť najprestížnejšie pre každého módneho tvorcu, kolekcie unikátnych modelov.

Zameriava sa na voľnú a individuálnu tvorbu, ktorá je viac otvorená výtvarnej než rýdzo odevnej forme. V roku 1999 založila Štúdio LR pre konzultačnú činnosť a ateliér na realizáciu odevov na zákazku. V rokoch 2005 až 2010 prevádzkovala Štúdio LR-galérie, ktoré sa cielene venovalo podpore mladých dizajnérov. Od roku 2008 vedie Ateliér dizajnu odevu a obuvi na UMPRUM. Každoročne predstavuje svoju tvorbu prostredníctvom autorskej módnej prehliadky.

Zaoberá sa tiež navrhovaním sklenených šperkov. V októbri roku 2017 získala profesúru v odbore Architektúra a dizajn na Vysokej škole umeleckopriemy­selnej v Prahe. Je nositeľkou niekoľkých prestížnych ocenení. V roku 2015 získala ocenenie Módny dizajnér roka a Grand dizajnérka roka v rámci odovzdávania cien Czech Grand Design.

Zdroj foto: Liběna Rochová

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Pavla Jelínková. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie, módne peklo a módni návrhári.