Spojenie módy s legendou: Hugo Boss a Michael Jackson

Spojenie módy s legendou: Hugo Boss a Michael Jackson

6. mája 2018, Hugo Boss, Michael Jacskon, výstava, Na stene, Národná galéria portrétov, Londýn

Sponzorovanej odkazy:

Od 28. júna do 21. októbra 2018 bude značka HUGO BOSS sponzorom výstavy „Michael Jackson: Na stene“ v Národnej galérii portrétov v Londýne.

Stena Isy GenzkenStena Isy Genzken

Kurátorom tejto ojedinelej výstavy populárneho speváka Michaela Jacksona je Dr Nicholas Cullinan, riaditeľ Národnej galérie portrétov. Táto nová výstava je úplne prvou výstavou vôbec, ktorá skúma vplyv Michaela Jacksona na súčasné umenie a umenie vôbec.

Illuminating Path od Davida La ChapelleIlluminating Path od Davida La Chapelle

„Michael Jackson: Na stene“ je ukážkou diel viac ako 40 umelcov, ktorých diela sú získané tak z verejných, ako zo súkromných zbierok rozosiatych po celom svete. A niektoré diela boli vytvorená špeciálne pre túto príležitosť.

portrét MJ od Andyho Warholaportrét MJ od Andyho Warhola

Výstava sa nebude pýtať len na to, prečo toľko mladých umelcov bolo k téme Michaela Jacksona prilákaných, ale takisto bude hľadať odpovede na otázku, prečo jeho odkaz Michaela Jacskon v našej kolektívnej kultúrnej predstavivosti a vo svete naďalej zostáva.

Jazdecký portrét kráľa Filipa II., 2009 od Kehinde WileyJazdecký portrét kráľa Filipa II., 2009 od Kehinde Wiley

Výstava bude svojimi prezentovanými dielami s tematikou Michaela Jacksona tiež skúmať ** vplyv tohto fenomenálneho hudobníka** na súčasných umelcov a ich pokračujúci záujem o neho ako o významnú kultúrnu osobnosť.

Thriller Black and White od Grahama DolphinaThriller Black and White od Grahama Dolphina

Výber, ktorý vám tu v texte prezentujeme, zahŕňa niektoré diela najdôležitejších súčasných umelcov, ktorí dnes pracujú spoločne s vznikajúcimi umelcami. Medzi najvýznamnejších umelcov patria Rita Ackerman, Dara Birnbaum, Candice Breitz, Mark Flood, Isa Genzken, Gary Hume, David LaChapelle, Paul McCarthy, Catherine Opie a Andy Warhol.

Cestujete tento rok do Anglicka? Nenechajte si unikátnu výstavu ujsť! Máte na to čas od 28.6. do 21.10. 2018 v Národnej galérii portrétov v Londýne.

Zdroj foto: Hugo Boss

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Pavla Jelínková. Článok nájdete v kategórii módni návrhári, ostatné a značky a značkové oblečenie.