MINT: Brno Fashion Market oslávi 30. narodeniny

MINT: Brno Fashion Market oslávi 30. narodeniny

13. apríla 2018, MINT: Brno Fashion Market, 30. narodeniny, Gastronebe, 60 návrhárov a dizajnérov

Sponzorovanej odkazy:

Trh nezávislej módy, šperkov a dizajnu MINT: Brno Fashion Market, sa uskutoční tento víkend už tridsiaty raz. Akcia obsadí dve poschodia Mosilana Hubu a okrem 60 návrhárov a dizajnérov sa tu predstavia aj lokálny výrobcovia potravín v rámci zóny Gastronebe.

Udalosť v kocke

  • MINT: Brno Fashion Market oslávi uprostred apríla už 30. narodeniny. Premiéru bude mať nová zóna s potravinami Gastronebe.
  • Priateľskú a príjemnú atmosféru vytvorí DJs Marthy, W.DJ a DJ Pea.
  • Počas akcie budú otvorené niektoré ateliéry Mosilana Hubu, napríklad maliarky Eriky Voith, benátske sklo SYIN Janky Závodskej a Václav Klňava s perkusnými nástrojmi kalimba.
  • Priestory budú narodeninovo vyzdobené s narcismi.
  • Kvety v nedeľu dve hodiny pred zakončením rozdajú liftboyovia návštevníčkam marketu.
  • Vstup je zadarmo a vďaka výťahu s obsluhou aj bezbariérový.
  • Vítané sú deti aj psy.

MINT: Brno Fashion Market 30

  • Kde: Mosilana Hub, Chrenová 19, Brno
  • Kedy: 14.-15.4.2018
  • Kedy: Sobota 11:00 – 18:00 hodín a Nedeľa 10:00 – 17:00 hod

Gastronebe

Prvýkrát bude súčasťou MINT: Brno Fashion Marketu zóna s lahodným občerstvením s názvom Gastronebe. Kávu zaistí pražiareň výberovej kávy Rello il torrefattore, ďalšie nápoje ponúkne bar Naproti. Mliekáreň Letovice privezie syrové delikatesy a maslo, Green Leaves pripraví vegánske občerstvenie a Guacamole always fresh poteší skvelými pokrmami z avokáda. Handmade by Sokolica sa špecializujú na chilli omáčky, čatný a novo aj pekárenské a cukrárenské chilli výrobky. Pre milovníkov sladkostí bude na výber mliečny karamel, cukrárstva Kejky, vegánske nebeské tortičky a ručne vyrábaná čokoláda od 1.brnenskej čokoládovne.

Ako išli roky v MINT: Fashion Marketu

Prvý MINT: Brno Fashion Market prebehol pod názvom Factory Fashion Market v Zbrojovke Brno v júni 2010. Pravidelná brnenská akcia tak oslávi už 8 rokov svojej existencie. MINT Markety vznikli ako platforma na podporu nezávislých módnych návrhárov a dizajnérov. Za vznikom pravidelnej akcie, okolo ktorej sa už vytvorila špecifická komunita, stojí brnenská značka LoveMusic.

MINT Markety sa dlhodobo venujú témam malovýroby, originálnemu dizajnu, lokálnym nákupom, zodpovednej spotrebe, slow fashion, recykláciou a udržateľnosťou. Ponúkajú alternatívu k nákupom v anonymných nákupných centrách a umožňujú priamy kontakt zákazníka s výrobcom.

Po víkendovej akcii sa budúci MINT: Brno Fashion Market 31 uskutoční 15.-16.6. v Tržnici Brno.

Zdroj foto: Mint Market

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Pavla Jelínková. Článok nájdete v kategórii cestovanie a dovolenky, doplnky, módni návrhári a ostatné.