Buďte za bohémku! s Lindexom!

Buďte za bohémku! s Lindexom!

14. apríla 2018, Lindex

Sponzorovanej odkazy:

Snáď pre každú ženu a dievča je spoločnosť Lindex dobre známou značkou, ktorá ponúka dámsku a detskú módu, spolu s luxusnou spodnou bielizňou pre ženy. Možno ste však nevedeli, že táto spoločnosť pôsobí v 17 krajinách sveta a má približne 480 predajní. Alebo, že celých 50% výrobkov firmy Lindex je z obnoviteľných zdrojov a do roku 2020 to má byť až 80%.

To všetko je chvályhodné, rovnako ako nová kolekcia „Art meets Fashion“, ktorá vznikla v spolupráci s umelcami, na tému Oslava žien. Koniec koncov, Lindex sa zameriava práve na ženy.

Ako vznikajú bohémske kolekcie?

Možno vás pri pohľade na nové a ešte viac nápadité módne kolekcie dnešnej doby zaujíma, ako môžu takéto bohémske kolekcie vznikať? Spoločnosť Lindex to vyriešila veľmi šikovne a povolila uzdu kreativite. Kolekciu samozrejme navrhovali módni dizajnéri, ale na základe umeleckých diel, ktorým dali vzniknúť mladí umelci. Celkom ich bolo presne osem a každý z nich poňal tému „Oslava žien“ po svojom, individuálne a osobito. Všetky diela, nápady, kreativita a originalita sa potom skĺbili do jednej bohémskej kolekcie Lindexu – „Art meets Fashion“.

Mladosť a umelci vpred!

Pia Ekholmová, manažérka oddelenia Design & Buying pre dámsku konfekciu v spoločnosti Lindex, sa k tejto bohémskej kolekcii vyjadrila takto: „Títo umelci oplývajú ohromnou tvorivou silou a báječnou schopnosťou, ako zobraziť a osláviť ženy pomocou súčasnej módy. K vybranej téme, ktorú pojali veľmi rozdielnymi spôsobmi, majú zaujímavé asociácie aj postoj. Rovnako ako u našej kolekcie, je spoločným rysom všetkých ôsmich prác ich vizuálna sila, expresívnosť a farebnosť. “

Módna kolekcia „Art meets Fashion“

Na kolekcii je značne poznať ruka umelca. V jednotlivých modeloch aj doplnkoch sa odráža vlastné a osobité poňatie témy každého z umelcov. Niektoré kúsky sú veľmi decentné, v jemných odtieňoch ružovej. Iné hrajú tmavými tónmi a pôsobia trochu unavene, depresívne, ako by vyjadrovali unavenú pracujúcu ženu a matku. Ďalšie módne kúsky sú potom zase v sýtych odtieňov červenej, vyjadrujúce ženskosť, zmyselnosť a štýl. Ale nájdete tu aj modely zelených farieb, pripomínajúce návrat k Matke prírode. V tejto kolekcii sa naozaj nájde a vyjadrí snáď každá žena – od bohatej dámy, cez mamičky v domácnosti, až po pracujúce úspešné ženy aj robotníčky. Všetky tie farby, strihy a užité tvary majú mnoho spôsobov výkladov toho, čo môžu znamenať a vyjadrovať.

Téma: Oslava žien

Ako už bolo spomenuté, bohémska kolekcia „Art meets Fashion“ vznikla na tému „Oslava žien“. Túto tému si však spoločnosť Lindex zvolila zámerne. Ženy sú pre Lindex veľmi dôležité a nie len ako zákazníčky. Lindex organizuje výstavu umeleckých diel, ktoré boli zakúpené na účely vzniku danej kolekcie a tie budú vystavené v showroome spoločnosti Lindex v Štokholme, kde je možnosť ich zakúpiť. Všetky získané peniaze potom poputujú na projekt HERproject. Ten bojuje za práva žien s nízkymi príjmami, pracujúcich v globálnych dodávateľských reťazcoch. Kolekciu zakúpite tiež v Českej republike a to od 8. marca 2018 v kamennej predajni Lindex Palladium Praha, alebo online na lindex.com .

Zdroj foto: Lindex

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Lucie Holásková. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie, doplnky, kabelky a tašky, módni návrhári, slnečné okuliare, spodná bielizeň a značky a značkové oblečenie.