Kozmetika Rituals ako váš denný voňavý rituál

Kozmetika Rituals ako váš denný voňavý rituál

5. marca 2018, vône, relax, oddych, telová kozmetika

Sponzorovanej odkazy:

Keď sa povie Rituals, mnohí z vás si predstavia kozmetický rad od Dermacolu. Dnes však bude reč o kozmetickej značke, pochádzajúcej z Holandska. Jej výrobky ma natoľko uchvátili, že som sa rozhodla vám túto kozmetiku predstaviť. Vôňa týchto prípravkov sa na tele drží a vonia tak váš deň!

Odkiaľ pochádzajú korene Rituals?

Spoločnosť Rituals je vôbec prvou značkou, ktorá uviedla na trh kozmetiku v spojení domácej a luxusnej telovej starostlivosti. Bola založená Raymondom Cloostermanom v roku 2000 a jej korene pochádzajú z Holandska. Filozofia firmy je veľmi zaujímavá. Nezamerali sa len na starostlivosť o telo a pleť, ale aj o dušu a myseľ. V ich ponuke teda okrem telovej kozmetiky nájdete aj parfumy, vonné sviečky, čaje a ďalšie príjemne voňavé produkty. Myslí aj na tehotné ženy a bábätká, pre ktoré existuje špeciálny rad výrobkov. Ale tiež na priateľstvo a poznanie – medzi ich produktmi nájdete cestovné taštičky, obaly na pas a dokumenty a mini cestovný rad kozmetiky. K ich filozofii sa potom sama firma vyjadruje takto: „Šťastie a spokojnosť spočíva v radostnom prežívaní prítomného okamihu, nájdeme ho často v maličkostiach, v tom, že si užívame chvíle“ tu a teraz „.“

Rituals sa snaží o to, aby aj všedné dni boli príjemné. Aby všetko, čo prežívate a pripadá vám to obyčajné, malo svoje čaro. A vďaka naozaj kvalitnej kozmetike a aróme ich výrobkov sa im táto myšlienka celkom dosť dobre darí!

Zásady Rituals

Rovnako ako každý rituál má svoju tradíciu a zásady, aj táto značka má tie svoje. Napríklad ich výrobky nie sú zásadne testované na zvieratách. Neobsahujú živočíšne zložky a sú tak vhodné aj pre vegetariánov. Minimalizujú obsah konzervantov a stabilizátorov a zakladajú si skôr na prírodnej báze. Ich výrobky sú dermatologicky testované a parfumy tvoria v spolupráci s najlepšími tvorcami parfumov na svete. Tiež každý ich výrobok, alebo skôr každý rad výrobkov nesie svoj názov. Názov daného radu vždy vystihuje, odkiaľ vzišla inšpirácia pre tieto produkty a akú filozofiu so sebou nesú (niektoré si dnes predstavíme). Všetka inšpirácia je potom autentická, z východných rituálov a z prírody.

Jedna rada, jeden voňavý príbeh

  • The Ritual Of Laughing Buddha – Usmej sa a svet sa usmeje na teba (oranžový rad)
  • The Ritual Of Hammam – Očistný rituál pre telo i dušu (svetlo modrý rad)
  • The Ritual Of Sakura – Oslávte každý deň ako nový začiatok (biela séria)
  • The Ritual Of Dao – Umenie hlbokej relaxácie (tmavo zelený rad)
  • The Ritual Of Ayurveda – Prirodzená krása vďaka vnútornej harmónii (červená séria)
  • The Ritual Of Samurai – Pripravený pre každodenné výzvy (tmavo modrý rad)

Okrem týchto radov tu a tam vydá Rituals tiež limitované edície, špeciálne napríklad pre dané ročné obdobie. Ku každému radu potom vznikajú aj bytové doplnky, ako sú vonné sviečky, vonné tyčinky, vonné vrecká, domáce parfumy (bytové vône), čaje, vonné strapce a prípravky na umývanie riadu. Všetko vo vôni daného radu tak, aby váš bežný deň života stál za to!

Okienko „Vlastná skúsenosť redaktorky“

S kozmetikou Rituals som sa prvýkrát stretla pred dvomi rokmi priamo v Holandsku, kde tiež momentálne bývam. Už skôr som na ulici, či v práci cítila typické vône korenených parfumov, ale nedokázala som ich nikam zaradiť. Až raz, keď som navštívila obchod Rituals…

Bola to láska na prvý pohľad / vôňu. V obchodíku to príjemne voňalo a bol mi ponúknutý čaj, čo je pre kamenné obchodíky Rituals úplne bežné. Kúpila som si vtedy svoju prvú sériu The Ritual of Sakura (biely). Tento rad vznikol na oslavu každoročného vítania kvetov Sakury v Japonsku. Má teda za úlohu priniesť spotrebiteľom príjemný slávnostný pocit každého dňa. Čo podľa môjho názoru úplne spĺňa. Hoci sa jedná o jemnú a sladkú vôňu, je dlhotrvajúci.

Bola som úplne uchvátená z toho, že keď sa osprchujete s ich sprchovým gélom, vôňa zostáva na tele aj viac hodín. Ak to podporíte ešte telovým krémom z rovnakej série, potom si môžete byť istí, že vonia nielen celý váš byt, ale aj deň. Často sa mi doma stalo, že sa ma spolubývajúci pýtali, čím to voniam a to napriek tomu, že som vychádzala ešte len zo sprchy (teda bez použitia parfumu). Zakaždým tak, keď sa sprchujem s Rituals, mám pocit uvoľnenia a relaxácie. A aj keď je to trošku drahší sprchový gél, či telová kozmetika, než sme možno zvyknutí, dala by som za ňu čokoľvek. Čokoľvek by som tiež dala za moju obľúbenú limitovanú edíciu The Ritual Of Karma (svetlozelená). Tá vyšla v minulom roku a ešte nikdy som necítila lepšiu vôňu. Pre jej veľký úspech bol jej predaj obnovený v lete, so zameraním na letné produkty (opaľovací olej, ochranný sprej na vlasy a iné). Samozrejme som skúsila všetko… (len dúfam, že táto séria bude opäť v predaji).

Mala som potom veľkú radosť, keď sa kozmetika dostala aj do ČR – napríklad kamenný obchod v Brne, v Olympii. Alebo si môžete výrobky objednať na rituals.cz .

Okrem týchto mojich dvoch obľúbených radov mi vonia tiež červený rad Ayurveda. Úplne úžasné sú ich telové / pleťové peelingy z cukru a oleja. Sú príjemné, nezoderú vám pleť a tá naopak vďaka olejčekom zostáva vláčna. Vyskúšala som aj ich odličovač na oči, ktorý neštípe. Ďalej riasenku (ešte nikdy som nemala tak krásne rozdelené a predĺžené riasy) a balzam na pery – nielen, že príjemne vonia a chutí, ale aj necháva pery dokonale vláčne. A okrem toho som používala tiež napríklad pleťové krémy 25+ (denné aj nočné, oba veľmi príjemné) a urobila som si radosť aj neraz vonnou sviečkou, ktorá vonia v celej izbe.

Možno to všetko znie trošku zaujato, ale pochopíte, až sa prvýkrát osprchujete ich sprchovým gélom a zapálite si doma vonnú sviečku. Moja sestra mi tiež neverila a tak, ako inak, som jej na narodeniny darovala sadu Sakura. Nemohla si to vynachváliť. Táto kozmetika vďaka svojej vôni úplne odoženie stres a vy pri svojom kúpeli prestanete premýšľať nad všetkými povinnosťami a naozaj sa uvoľníte, nabije vás energiou – presne tak, ako by mala fungovať každá kúpeľová kozmetika! Za mňa je to sto bodov z desiatich…

Zdroj foto: archív autorky; Pixabay.com

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Lucie Holásková. Článok nájdete v kategórii ostatné a parfémy a kozmetika.