Projekt European Fashion Accelerator: talentovaní módny návrhári

Projekt European Fashion Accelerator: talentovaní módny návrhári

23. novembra 2017, talent, módni návrhári, projekt, European Fashion Accelerator

Sponzorovanej odkazy:

Vzdelávací program European Fashion Accelerator (EFA) sa zameriava na podporu mladých talentov v oblasti dizajnu a návrhárstva z krajín višegrádskej štvorky. Vzdelávacia časť programu projektu je okrem módnych návrhárov určená aj pre scénografov, choreografov, šperkárov, fotografov, grafických dizajnérov, marketingových špecialistov a PR manažérov. Mottom projektu je „let 's CREATE our future“, ktoré korešponduje s hlavným cieľom projektu, teda s vytvorením lepších podmienok pre absolventov umeleckých odborov v strednej Európe na získanie potrebných znalostí a praktických skúseností k úspešnému prechodu zo študijného prostredia k reálnemu podnikaniu.

V rámci módneho týždňa v Košiciach tiež dostalo 8 mladých návrhárov, ktoré vybrala odborná porota možnosť, predstaviť svoje kolekcie. Za Českú republiku sa do výberu dostali dve mladé módne návrhárky a to Tereza Havránková a Denisa Dovalová.

Hlavný program EFA prebehol v termíne 6. – 9. novembra 2017 v Košiciach za podpory Košice Fashion Week. Súčasťou programu boli módne prehliadky, workshopy, panelové diskusie, prednášky a cielený networking medzi účastníkmi projektu, novinármi a nákupcami zo zahraničia. EFA je svojím zameraním jedinečným projektom tohto typu v strednej Európe. Program je určený pre absolventov vysokých škôl, najdlhšie však 3 roky po ukončení štúdia.

prezentácia Denisy Dovalovejprezentácia Denisy Dovalovej

"Naše silné medzinárodné kontakty a úzka spolupráca s umeleckými ateliérmi vysokých škôl nás motivovali k vytvoreniu projektu so zameraním na podporu a rozvoj mladých talentov. Do projektu sme prizvali renomovaných partnerov z Českej republiky, Slovenska, Poľska a Maďarska. Program sme tiež rozšírili o ďalšie kreatívne odbory a o vzdelávací program, ktorý obsahuje profesionálne workshopy a prednášky vedené zahraničnými lektormi a cielenú PR prezentáciu najlepších vybraných talentov. "Povedala Karolína Bosáková, producentka EFA a riaditeľka Unique One sro.

looky Denisy Dovalovejlooky Denisy Dovalovej

Účastníci programu EFA v Košiciach dostali možnosť zdokonaliť sa v oblasti profesionálnej prezentácie, ďalšieho vzdelávania a efektívneho networkingu. EFA spolupracuje s poprednými odborníkmi v oblasti módy a dizajnu, ktorí zaručujú vysokú kvalitu a profesionalitu celého projektu.

"V strednej Európe je veľa skvelých a talentovaných mladých umelcov a návrhárov, nie vždy sú ale po absolvovaní školy pripravení na svet reálneho biznisu. Cieľom nášho projektu je pomôcť im práve v tejto oblasti. Projekt EFA tak vlastne vytvára efektívny pomyselný most medzi akademickým prostredím a uvedením mladých talentov do sveta globálneho kreatívneho biznisu, "dodala Karolína Bosáková.

prezentácia Terezy Havránkovejprezentácia Terezy Havránkovej

Medzinárodná komisia vybrala 2 návrhárov z každého štátu V4, ktorých kolekcie boli predstavené verejnosti v rámci Košického Fashion Weeku, ktorý prebehol minulý týždeň. Účastníci prehliadok mali možnosť prezrieť si kolekcie ôsmich mladých a talentovaných návrhárov z Českej republiky, Slovenska, Poľska a Maďarska. Navyše sa predstavil aj špeciálny hosť EFA a to ukrajinský návrhár Vladymyr Podolyan.

looky Terezy Havránkovejlooky Terezy Havránkovej

Tereza Havránková

Je absolventkou Univerzity Jána Evagelisty Purkyně v Ústí nad Labem. V súčasnej dobe svoje výtvory predstavuje pod značkou Shiu. V posledných rokoch sa zúčastňuje mnohých dizajnových podujatí akými sú Unique Fashion Week alebo Dyzajnmarket. Pracovala tiež ako štylistka v prestížnom časopise Dolce Vita.

Denisa Dovalová

Je módnou návrhárkou z Prahy a absolventka zlínskej Univerzity Tomáša Baťu, v odbore módneho návrhárstva. V roku 2014 zvíťazila v talentovej súťaži pre mladých návrhárov Black Card 2014, kedy v rámci Unique Fashion Week v Prahe predstavila svoje kolekcie Cultural Chaos a On the road. Od roku 2012 sa zúčastňuje mnohých dôležitých dizajnových podujatí v ČR, akými sú napríklad Designblok, Unique Fashion Week alebo Mercedes Benz Fashion Weekend.

Projekt EFA organizuje agentúra Unique One Events, ktorá je producentom úspešných projektov Unique Fashion Week, Unique Business Zone a Košice Fashion Week. EFA podporil Vyšehradský fond.

Zdroj foto: EFA

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Pavla Jelínková. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie, módni návrhári a ostatné.