Casual štýl je IN, a nielen na jeseň

Casual štýl je IN, a nielen na jeseň

18. októbra 2017, dámske tričká, dámske tenisky, dámske mokasíny

Ležérna móda dnes hrá prím. Je obľúbená zo všetkých štýlov snáď najviac. Je to dané jej pohodlnosťou a značnou voľnosťou pohybu, ktorá sa odráža nielen na oblečení, ale aj na obutí. Nájdite si svoj casual kúsok aj vy!

Casual alias neformálne oblečenie alias casual dress code. Tak sa označuje voľný štýl – do práce, do mesta aj pre voľnočasové aktivity. Anglický výraz sa využíva predovšetkým pri určovaní obliekania hlavne vo firmách pre zamestnancov a na stretnutia a schôdzky neformálneho charakteru. V rámci etického kódexu býva v niektorých obchodných spoločnostiach a firmách definované aj obliekanie. A to neformálne je vyhradené pre jeden deň v týždni.

A ako by malo Casual dress code oblečenie vyzerať?

Je to športovo ladený a uvoľnenejší štýl u mužov v podobe kvalitného polo trička s golierom, voľných vychádzkových nohavíc, vhodné sú aj džínsy bez destroy zdobenia a športovo strihané sako. U žien to môžu byť športovo ladené sukne a blúzky, tiež ako u mužov džínsy, keď denimové môžu byť aj sukne, a topánky možno obuť aj športové aj s otvorenou špičkou.

Ležérne je príma

Vyšším stupňom casual štýlu je ležérny štýl. Ten je ešte uvoľnenejší než casual dress code. Do neho sú zakomponované aj šaty bez rukávov, s odhalenými ramenami, a všetky typy denim nohavíc i tých 7/8 a 3/4, spolu s veselými dámskymi tričkami, halenkami a košeľami rozoviateho štýlu a nadmernej dĺžky. Patria sem aj dlhé, voľné pulóvre a svetre, parky, bombery a športové bundy.

Ležérny štýl sa odráža aj na obuvi, ktorú k looku zvolíte. Ideálnymi topánkami sa zdajú módne dámske mokasíny, ktoré sú nadčasovým obutím, ktoré pristanú k mnohým outfitom. Obuť ich je možné ako k nohaviciam rôzneho strihu a dĺžky, tak aj k sukniam alebo šatám. Ich prevedenie aj štýl dnes ponúka pestrú škálu možností.

Okrem mokasín k ležérnemu štýlu krásne idú všetky druhy dámskych štýlových tenisiek, obzvlášť sneakers štýl a tenisky na platforme sú dnes veľmi v kurze a výrazne podporia váš ležérny look, ktorému dodajú na zaujímavosti.

Casual a ležérny štýl skrátka frčí a je v obľube u všetkých vekových kategórií. Nie je bez zaujímavosti, že nielen mladšia a stredná generácia ho majú v obľube, ale stále viac k nemu tiahnú aj ľudia seniorského veku. Čo je pre jeho pohodlnosť úplne pochopiteľné.

Zdroj foto: Bastard.sk; Topankaren.sk;

Autorom článku je Pavla Jelínková. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie, topánky, obuv a značky a značkové oblečenie.