Ako popoluška? S Manolo Blahnikom je všetko možné!

Ako popoluška? S Manolo Blahnikom je všetko možné!

5. septembra 2017, 20 párov lodičiek, krištály Preciosa, Manolo Blahnik, ikonické črievičky, Hangisi

Sponzorovanej odkazy:

Hviezdny Manolo Blahnik predstavil v Preciosa Flagship Store limitovanú edíciu ikonických črievičiek Hangisi. V čom sú výnimočné?

Ikonické črievičky Hangisi sú trochu netradičné. Manolo Blahnik poteší najmä slovenských obdivovateľov módnych črievičiek, ktoré sú celosvetovým pojmom a túži po nich asi každá žena. Blahnik sa totiž pri návrhu tejto kolekcie inšpiroval samotnou Českou republikou, kde má svoje korene a kus jeho srdca patrí práve tam. Ak sa ku črievičkám s tak veľmi známym menom ako je Manolo Blahnik pripojí niečo navyše v podobe paličkovania tou najlepšou čipkou na svete, vznikne niečo výnimočné – črievičky Hangisi.

Krásne črievičky Manola Blahnika v Prahe.Krásne črievičky Manola Blahnika v Prahe.

Práve dvadsať párov črievičiek posiatych desiatkami krištáľov Preciosa sú určené na predaj. V septembri príde celý tým Manolo Blahnika do Prahy a pomôže im nájsť ideálnu majiteľku, ktorej prispôsobí črievičku na mieru. A ak nebudete jedna zo šťastných majiteliek niektorého z dvadsiatich párov, nezúfajte. Pokochať sa na duši a načerpať inšpiráciu môžete aj tak, navyše zadarmo.

„Keď som pracoval s ručne paličkovanou českou čipkou a krištáľmi Preciosa, znovu som si uvedomil, aký som hrdý na svoje české korene,“ opísal Manolo Blahnik. „Dúfam, že sa nositeľky tejto limitovanej kolekcie Hangisi budú cítiť podobne výnimočne ako ja pri jej tvorbe,“ doplnil Manolo Blahnik.

Hangisi

Základ českých Hangisi črievičkiek v temne tyrkysovej farbe tvorí mimoriadne jemná česká čipka, ktorú vytvorila čipkárka Věra Holomečková z Vyššej odbornej školy textilných remesiel, ktorá sa venuje čipkárstvu celý svoj život a o čipkách aj vyučuje, ako v Českej republike, tak aj v Blahnikovom rodnom Španielsku, a Strednej umeleckej škole textilných remesiel v Prahe. Konkrétne vzor čipky vybral Blahnik osobne. Pri svojom výbere prešiel viac ako dvetisíc typov čipiek. Dal tak vzniknúť novému typu črievičiek z paličkovanej modrej čipky, ktoré urobil vôbec prvýkrát. Spolupráca škôl, Preciosy a návrhára dotvorila úplne jedinečné črievičky, ktoré našli inšpiráciu v tradičných českých remeslách. Aj pre zvyšok párov z limitovanej kolekcie čaká proces paličkovania od tej najlepšej čipkárky.

"Manolo Blahnik vo svojich dizajnoch vzdáva hold svojim českým koreňom. Vždy kladie dôraz na najvyššiu kvalitu a dokonalé remeselné spracovanie. Spojenie s Preciosa tak bolo úplne prirodzené ", doplnil Karel Páral, riaditeľ rozvoja obchodu a marketingu spoločnosti Preciosa Components.

"Česko ma dodnes inšpiruje v návrhoch topánok. Rád do tvorby premietam dedičstvo mojich predkov, "uzavrel pán Blahník.

Manolo Blahnik

Charizmatický módny návrhár Manolo Blahnik sa narodil v roku 1942 na Kanárskych ostrovoch. Jeho matka bola Španielka, otec Čech. Blahnik je jedným z celosvetovo najvplyvnejších návrhárov topánok. Najznámejší je pre svoju obuvnícku dámsku tvorbu. Elegantný ihličkový podpätok je pre jeho tvorbu typický. Jeho topánky nosia popredné celebrity, ako Madonna, alebo Kylie Minoque. Najviac ho však preslávil fenomenálny seriál Sex v meste, kde si jeho topánky obľúbila hlavná predstaviteľka Carrie alias Sarah Jessica Parker. Dodnes svoju inšpiráciu nachádza vo všednom živote bežných ľudí, a jeho topánky pritom pyšne nosí Naomi Campbell, Victorie Beckham, Kate Moss a ďalšie slávne osobnosti.

Carrie a jej milované topánky od Manola Blahnika.Carrie a jej milované topánky od Manola Blahnika.

Výstavu bude možné vidieť v Múzeu Kampa do 12. novembra. Osvecujú ju lustre Venus, Maria Theresa a Maria Theresa Comtess z dielní Preciosa Lighting, ktoré Manolo Blahnik osobne vybral.

Manolo Blahnik sa stretol so svojimi fanúšikmi z radov širokej verejnosti. Tým trpezlivo odpovedal na otázky z oblasti módy i vlastného života.Manolo Blahnik sa stretol so svojimi fanúšikmi z radov širokej verejnosti. Tým trpezlivo odpovedal na otázky z oblasti módy i vlastného života.

Foto: Preciosa, Manolo Blahnik

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Iveta Holasová. Článok nájdete v kategórii módne peklo, módni návrhári, ostatné, topánky, obuv a značky a značkové oblečenie.