Mení Josef Dostál profesiu kanoistu za model?

Mení Josef Dostál profesiu kanoistu za model?

16. júna 2017, Josef Dostál, kajakár, kanoista, model, MS 2017, tvár Alpine Pro

Sponzorovanej odkazy:

Najlepší český rýchlostný kanoista Pepa Dostál je práve na vrchole svojej športovej kariéry a vďaka olympijským medailám a sympatickej tvári je aj dnes veľmi žiadaným modelom. Že by menil profesiu?!

Nie, neľakajte sa, Pepa Dostál si len doskočil od kajakov a kanoe k modelingu ako tohtoročná tvár spoločnosti Alpine Pro.

Josef Dostál modelom pre Alpine ProJosef Dostál modelom pre Alpine Pro

Josef Dostál si stihol prvýkrát rolu modela prestrihnúť počas svojej prípravy na MS, medzi úspechmi pri nominačných pretekoch v Račici, na ktorých potvrdil pozíciu českej jednotky v rýchlostnej kanoistike a medzi víťazstvom na 500 m trati v Szegede. Zároveň sa stal oficiálnym ambasádorom MS, ktoré sa budú konať na konci augusta 2017.

"Ohlasy od mojich známych sú veľmi pozitívne, kamaráti mi už aj posielajú selfíčka, ako sa s mojou podobizňou vo výkladoch fotia. Myslím si, že sa nám natáčanie aj fotenie kampane naozaj podarilo, "hovorí Pepa. Pri svojej výške 203 cm má vzhľadom k svojej atypickej a vypracovanej postave tak trochu problém vybrať to správne oblečenie.

"Veľmi sa mi páči design a funkčnosť materiálov značky Alpine Pro, ktoré spĺňajú všetky moje nároky. Horšie je to s rukávmi, ale na tom sa už pracuje. Skvelé pre mňa je, že alpiňácké oblečenie mi aj pri mojej výške skvele kryje chrbát, "dodáva.

„Najväčšiu zásluhu smerom k propagácii MS mi zatiaľ robí moja mamka, ktorá na všetkých svojich koncertoch hovorí, nech sa diváci prídu pozrieť, a už im zabezpečuje niekoľko autobusov,“ spresnil Pepa, ktorého mamička je známa jazzová speváčka. „Tiež som už absolvoval niekoľko profi fotení pre zväz a musím povedať, že ma to celkom chytilo.“

Josef Dostál s mamičkou jazz speváčkou Evou Emingerovou a jej priateľomJosef Dostál s mamičkou jazz speváčkou Evou Emingerovou a jej priateľom

Josef Dostál je rýchlostný kanoista pretekajúci na kajaku. Je juniorským majstrom sveta z roku 2011, má bronzovú medailu z LOH 2012 na štvorkajaku, a v roku 2013 získal ďalší titul majstra sveta, tentoraz vo vekovej kategórii do 23 rokov. Rovnako je už dvojnásobným majstrom sveta v kategórii kajakárov a na štvorkajaku z roku 2014. Roku 2015 na majstrovstvách sveta získal v kategórii K1 1000 m striebro a tiež bronz sa štvorkajaku na kilometrovej trati. Na OH 2016 najprv získal striebro v kategórii K1 1000 na deň potom sa mu podarilo získať bronz vo štvorkajaku.

Pochádza z hudobníckej a športovej rodiny, jeho mamičkou je bývalá československá reprezentačná volejbalistka a známa jazzová speváčka Eva Emingerová – Dostálová, otcom sochár a kajakár Tomáš Bosambo.

Zdroj foto: Alpine Pro

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Pavla Jelínková. Článok nájdete v kategórii ostatné, pánske oblečenie a značky a značkové oblečenie.