Návrhárka, čo naučila znovu ženy nosiť šaty: Diane von Fürstenberg

Návrhárka, čo naučila znovu ženy nosiť šaty: Diane von Fürstenberg

12. júna 2017, lookbook, Dušní 3, Diane von Furstenberg, značka DVF, zavinovacie šaty, dámska móda,

Sponzorovanej odkazy:

Jedna z kľúčových značiek butiku DUŠNÍ 3 je práve ona – návrhárka Diane von Fürstenberg. Jej nové look variácie vás iste zaujmú.

Áno, o Diane von Furstenberg sa skutočne tvrdí, že je tou návrhárkou, ktorá znovu naučila ženy nosiť šaty. Treba podotknúť, že to boli prvé zavinovacie šaty, ktoré vôbec vznikli. A tento nápad sa dobre uchytil a vo svete módy sa vyskytuje už viac ako 40 rokov. Stále sa vracia, viac či menej obmenené, a stále obľúbené pre svoju pohodlnosť a ženskosť.

Pôvodom belgická dizajnérka s rumunským otcom a gréckou matkou, dosiahla niečo, čo sa mnohým nepodarilo. Zavinovacie šaty jej zabezpečili celosvetovú slávu. Aj keď ju nepotrebovala. Už vo svojich 23 rokoch sa totiž vydala za nemeckého princa Egona von Furstenberg.

Manželstvo síce dlho nevydržalo, ale zavinovacie šaty a ďalšia dráha návrhárky áno. Táto dáma považuje značku za svoje tretie dieťa – dve princiatka – syna Alexa a dcéru Tatianu a značku von Fürstenberg. A všetkým sa darí veľmi dobre. Deti dávno odrástli, ale značka zostáva stále obľúbená a svieža. Sieť butikov po celom svete to dokazuje, keď šaty von Furstenberg obliekajú mnohé celebrity a úspešné ženy.

Jej strihy a prevedenie jednotlivých kúskov veľmi lichotia ženskej postave, na zaujímavosti im dodávajú tiež výrazné potlače a akosi ležérna a uvoľnená elegancia. Návrhárka býva prirovnávaná ku Coco Chanel, a patrí do rebríčka najvplyvnejších žien planéty.

Značka DVF (Diane von Furstenberg) je po celom svete známa a uznávaná ako značka vyjadrujúca vycibrenosť a veľmi ženskú módu, ktorá sa príjemne a ľahko nosí aj dobre vyzerá. Ženy, ktoré kúsky značky DVF obliekajú a nosia, sú rovnaké ako ich tvorkyňa – ženské, šik, nezávislé, sebavedomé, úspešné, zábavné a inšpiratívne.

Avšak tým to nekončí, značka DVF sa angažuje aj v dobročinnosti. S rodinou návrhárka založila a riadi neziskovú organizáciu Diller – von Furstenberg Family Foundation. Tá poskytuje pomoc rôznym nadáciám, ktoré podporujú ženy a ich lepší život či rozvoj.

Všetky kúsky DVF nájdete v Dušní 3 Store na Dušní 3, Praha 1.

Zdroj foto: Dušní 3

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Pavla Jelínková. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie, módni návrhári, topánky, obuv a značky a značkové oblečenie.