Klasika v novom? Kolekcia jeseň a zima 2017 Kataríny Geislerovej

Klasika v novom? Kolekcia jeseň a zima 2017 Kataríny Geislerovej

23. apríla 2017, Kolekcia jeseň a zima 2017 Kataríny Geislerovej, AW 2017

Sponzorovanej odkazy:

Kateřina Geislerová dnes patrí medzi uznávaných návrhárov, ktorí udávajú smer českej módnej scény a svoje kolekcie pravidelne prezentuje počas pražských Fashion Weeku. Na zatiaľ poslednom fashion weeku dizajnérka predviedla kolekciu pre tohtoročnú jeseň/zimu.

Kolekcia AW 2017 je plná elegancie a ženskosti, pričom je oživená trendovým vrstvením a originálnymi strihmi.

„Kolekciu AW 2017 som nazvala Upside UP, čo vo voľnom preklade znamená "návrat k normálnej situácii“. Po predchádzajúcej kolekcii, ktorá sa viezla „Na vlne“, je to pre mňa vlastne návrat ku klasickému strihu – typicky ženskej siluete s útlym pásom, ale aj k luxusným materiálom ako je vlna, kašmír, koža a hodváb. Tieto mimoriadne kvalitné materiály podčiarkujú zdanlivo klasický vzhľad, avšak nechýbajú tu nové nápady, prvky, detaily. S touto kolekciou súčasne dodržiavam to, čo na svojej práci najviac milujem, a to precízne krajčírstvo a kvalitný strih," hovorí Kateřina Geislerová.

Neprehliadnuteľným prvkom kolekcie boli klobúky českej značky TONAK, s ktorou Kateřina Geislerová spojila svoje sily a vytvorila limitovanú sériu vlastných návrhov klobúkov. Medzi inými modelkami vrátane Anety Vignerová, na móle predviedli modely aj návrhárkina múza Simona Krainová a herečka Jana Plodková.

„Základná silueta kolekcie je zahalená, potrebovala som teda aj pokrývky hlavy. Prianie spolupráce s českou firmou s dlhoročnou tradíciou sa mi splnilo vďaka spoločnosti TONAK. Nesmierne sa mi páči ich poňatie klasiky a dnes už tak ťažko dosiahnuteľná kvalita spracovania a materiálov. TONAK má za sebou viac ako dvestoročnú skúsenosť s výrobou klobúkov, avšak zostáva veľmi moderný čo sa foriem a farieb týka,“ vysvetľuje návrhárka svoju spoluprácu s TONAK a dopĺňa: „Pri tvorbe som sa držala klasického vzhľadu klobúkov a snažila som sa im pridať svoj rukopis, taký môj posledný dotyk. Doslova som sa hrala s možnosťami, ktoré materiál a forma ponúkali.“

Farebne je kolekcia ladená do jesenných a zimných farebných nôt, kde dominuje vínová, červená, oranžová, žltá farba, a svetlé odtiene bielej, šedej, a naopak temná tmavo modrá s čiernou farbou.

Modely sú napospol tvorené z príjemného a hrejivého úpletu, ktorý hrá prím nielen na svetroch, ale aj na šatách a nohaviciach. Všetko dopĺňajú skvele strihané nohavicové kostýmy a kabáty. A páni, tešte sa! Na základe opakujúceho sa dopytu zo strany mužov potom Kateřina vôbec prvýkrát kolekciu obohatila o dve pánske siluety, nesúce sa v rovnakom duchu zdanlivej klasiky.

Foto catwalk: MBPFW

Foto backstage: Lucie Urban

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Pavla Jelínková. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie, doplnky, módne peklo, módni návrhári a značky a značkové oblečenie.