Poznáte nový trend módy? Skúste Re:Desing

Poznáte nový trend módy? Skúste Re:Desing

21. apríla 2017, kolekcia upcyklovaných produktov, Lindex, Re:Design, šesť dámskych kúskov, patchworkový dizajn, slim džínsy, straight džínsy, recyklácia, ekológia, projekt, Boras, kabelka, kimono

Sponzorovanej odkazy:

Módna spoločnosť Lindex je známa svojimi inovatívnymi tvorivými postupmi. Hľadá neustále nové kroky k tomu, ako byť lepší a lepší. Teraz prichádza s ďalšou progresívnou kolekciou, ktorá má taktiež čo dočinenia s recykláciou, ekológiou a obnoviteľnými zdrojmi, tak ako tomu bolo viac menej aj u predošlých akcií. Prišlo sa na to, že výroba textilných vlákien sa od roku 1980 viac ako strojnásobila. Ak to takto pôjde ďalej, tak sa počas roka 2030 vyrobí 200 miliónov ton textilu. Je teda jasné, že takto vývoj nemôže ďalej pokračovať. Nastáva teda otázka, ako môžeme čo najlepšie použiť už existujúce textílie?

V marci roku 2017 módna značka Lindex spustila projekt Re:Design: kolekcia upcyklovaných produktov, ktoré sa prepracovávajú v škole dizajnu v Boras vo Švédsku. Pri tvorbe tejto kolekcie značka preskúmala všetky možnosti všetkých odevov a zisťovala hranice, kde sa až môže životnosť textilných vlákien posunúť. Vďaka re:dizajnu môže mať jeden módny kúsok ihneď niekoľko životov. V podstate sa jedná o akúsi reinkarnáciu.

Projekt s názvom Re:Design veľmi úzko prepojil funkcie celej organizácie. Nejedná sa len o módne návrhy, ale aj o nákup tašiek, zmenu logistiky, skladov a ďalších vecí s tým súvisiacich. Jednalo sa skutočne o veľmi dobrú skúsenosť, pri ktorej sa toho dalo veľa naučiť. Dôležité je však to, že vďaka perfektnému fungovaniu najnovších kolekcií Lindex, chce spoločnosť aj naďalej objavovať nové inovatívne a kruhové spôsoby práce.

A čo konkrétne v novej kolekcii objavíte? Predstaví sa vám šesť dámskych kúskov. Pôvodné oblečenie tu dostalo úplne nové detaily alebo sa inak usporiadalo a vytvorili sa tak úplne nové produkty. Presne takýmto spôsobom vzniklo unikátne kimono, ktorému dodáva ten správny retro šmrnc patchworkový dizajn. Rovnako tak výborná je aj priestranná kabelka, ktorá je ideálnym pomocníkom pri nákupe. Ďalej tu nájdete dvoje slim a dvoje straight džínsy, ktoré majú tú skvelú vlastnosť, že dokážu perfektne osviežiť váš šatník. Jedny slim džínsy majú zaujímavé detaily okolo bokov a druhé zase vynikajú veľkými záložkami našitými na konci nohavíc. Pri rovných džínsoch možno voliť medzi tými s čiernymi alebo bielymi vsadkami. Oboje sa však pýšia kurióznym detailom, ktorým je odlišná farebnosť zadných vreciek, vďaka ktorým budete neprehliadnuteľná.

Zdroj: Lindex

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Hedvika Fajkusová. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie a značky a značkové oblečenie.